Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 2.12.


"Naiset löytävät vaistonvaraisesti hengitystavan, joka sopii yhteen heidän synnytyksensä kanssa. Äiti löytää hänen oman ainutlaatuisen hengitysrytminsä tai -mallinsa vaikka hän olisi opetellut erityisiä hengitystekniikoita."
- Pam England
/ Birthin from within

Pam Englannin mukaan naista ei saisi kehottaa tai käskeä hengittämään ("Hengitä! Hengitä!") tai käyttämään jotain tiettyä hengitystekniikkaa. Hänen mukaansa se haittaa naisen luonnollista adaptaatiota synnytykseen.

Kun naista ei häiriä ja hänellä on kotoisa ja turvallinen olo, hän toimii luonnollisemmin ja toteuttaa omaa vaistoaan. On upeaa seurata synnyttäjää, joka on omassa synnytyskuplassaan ja löytää hienosti omat tyylinsä eri tilanteissa.

 
Me naiset tarvitsemme toistemme tukea.  Ystävä, perheenjäsen, ammattilainen, tuttava tai kollega...  Ei ole yhtä ainutta oikeaa tapaa olla, elää tai synnyttää/auttaa synnytyksessä. Jokaisella on oma elämäntarina elettynä ja elettävänä. Anna myötätunnon ja hyväksynnän kasvaa sinussa. Vältä toisen arvostelemista missä roolissa ikinä oletkaan.
Tiesitkö, että ikivanhojen suomalaisten kansanperinteiden mukaan uhrilähteisiin laitettiin kiiltäviä uhrilahjoja (hopeaa ym.) muun muassa sairauden poistamiseksi? Synnytyksen ajaksi saatettiin laittaa lähteeseen sormus ja ottaa se pois synnytyksen jälkeen. Vastasyntyneet taas pestiin lähteen vedellä ja uskottiin sen tuovan hänelle terveyttä ja hyvinvointia. Ikivanhojen perinteiden mukaan synnytykseen saatettiin hakea myös neuvoa tietäijen puulta.

Lähde: Suomen hiidet - Kansanperinteen tuntemat pyhät luonnonpaikat
/ Anssi Alhonen & Patrick O´Rourke

Lisää synnytyksiin liittyvästä historiasta voit lukea nettisivujeni kirjallisuuslistalta löytyvistä historia-/muistelmakirjoista! :)
"Heräsin johonkin.
Vilkaisin kelloon: 4.20.
Aurinko heitti säteitään makuuhuoneen seinälle. Se lupasi yhtä kaunista ja aurinkoista päivää kuin oli ollut eilinenkin. Olimme viettäneet sen, synnytyslomani ensimmäisen pyhäpäivän, nauttien ruhtinaallisesti kauniista maisemista, auringosta ja kesäisestä lämmöstä. Olimme toukokuun lopussa, tarkemmin sen 29. päivässä, maanantaissa. Taas minä tunsin sen. Supistuksen. Se alkoi vatsanpohjasta kiristyksenä, joka vähitellen levisi. Pian oli koko kohtu kova. Tunsin sen hyvin vatsanpeitteiden läpi. Parinkymmenen sekunnin kuluttua kohdun seinämä alkoi jälleen pehmetä. Supistus heikkeni ja loppui. Se ei ollut ennustava supistus. Siinä oli määrätietoisuutta.
- Kuule, Matti, minä luulen, että Mari on tehnyt päätöksensä."

Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittamasta Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjasta lainattu "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list