Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 19.12.


"Erä kätilö sanoi minulle kerran, että naisen ensimmäisessä on kyse äidin syntymästä ja toisessa synnytyksessään nainen synnyttää vauvaa. Ainakin oma kokemukseni vahvistaa tämän sanonnan. Niin kummalliselta kuin se kuulostaakin, ensimmäisessä synnytyksessä en ajoittain edes muistanut koko vauvan olemassa oloa. Toisessa synnytyksessä puolestaan ajattelin vauvaa taukoamatta ja olin tavattoman kärsimätön tapaamaan hänet."
- Maija Butters / Väkevä hauras


~~~

Minä en enää niin vahvasti muista kuinka paljon ajattelin syntyvää vauvaa synnytyksien aikana. Muistan puhuneeni heille jonkin verran välillä, mutta eniten minulle on jäänyt mieleen jälkeen päin synnytyksiä pohtiessa niiden isompi "opetus"/merkitys. Ensimmäinen synnytys oli syntymistä äidiksi, niin kuin yllä olevassa lainauksessakin oli. Toisessa synnytyksessä sain opin siitä kuinka upeaa ja voimaannuttavaa voi synnyttäminen olla. Kolmannen synnytyksen "juttu" oli minun ja miehen yhteisen synnytystiimin voiman löytäminen. (Ei sillä etteikö mies olisi ollut ihanasti läsnä edellisissäkin synnytyksissä. Tällä kertaa kumpikaan doulista ei päässytkään synnytykseen mukaan ja piti olla kaksin. ...Mistä siten nousikin ihan oma voima ja mahdollisuus hitsautua lujemmin toisiimme.) Neljäs synnytys taas antoi uudenlaisen kokemuksen sielun saattamisesta tähän maailmaan, erityisesti henkisellä ja myös voimia koettelevalla tavalla.

Koen siis, että synnytys voi tuoda jonkun oman "opetuksen" niin synnyttäjälle tai muille synnytyksessä oleville. Jonkun isomman elämän mysteereihin tai omaan olemassa oloon liittyen.

 
YouTubesta löytyy hauska äitiys-versio Adelen Hello-biisistä. :)
Naisten hoitotyön ammattilaisen Laura Järviluoman kehittämät öljyt löytyy nyt minieränä verkkokaupasta. Luomulaatuiset öljyt: Mamamoon - raskausajalle 27,00€, Pachamama - synnytykseen 15,00€ ja Womoon -kuukautiskipuihin 11,50€/plo. Lisätietoja Lauran
Full Moon Natural Cosmeticsin sivuilta.
"Kuunneltiin jälleen sydänääniä. Niissä havaittiin vähäistä epäsäännöllisyyttä. Minulle annettiin happea.
Matille uskottiin happinaamari.
- Hengitä oikein syvään. Mari tarvitsee sitä, hän sanoi.
Tein parhaani."
~~~
Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittamasta Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjasta lainattu "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list