Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 9.12.


"In the normal course of labor, a long early phase is no cause for concern if the mother is handling contractions well and continues to eat, rest and sleep. This may sound simple, but all too often mothers become so reactive to early contractions that this critical balance is lost."
- Elizabeth Davis / Heart & Hands - A Midwife´s guide to pregnancy and birth


Synnytyksen alkuvaihe voi olla hidas ja viedä useamman päivänkin. Niin kuin maailmalla tunnettu kätilö ja kätilökouluttaja Elizabeth Davis tuossa sanoi, ei ole syytä huoleen jos äiti pärjää supistusten kanssa hyvin ja jatkaa syömistä, lepäämistä ja saa nukuttua. Jos uni jää pois, ovat äidit usein sairaalaan mennessä niin väsyksissä, että tarvitsevat lääkkeitä jotta saisivat nukuttua edes hetken. Väsymys vaikuttaa myös siihen kuinka niiden tuntemusten kanssa pärjää. 

Jos äiti tai vaikka puoliso ;) käy ylikierroksilla tai ei muuten saa nukuttua, niin voi kokeilla Frantsilan Tyyneyden tipat -yrttiuutetta. Se on lempeä ja turvallinen käyttää raskausaikana ja synnytyksessä.

Pitkään latenttivaiheeseen voi raskausaikana luoda mielikuvia ja sitä kautta saada henkistä tukea. Nimenomaan juuri sitä henkistä haastetta on yleensä enemmän synnytyksen alkuvaiheessa. Myös se kehon heräilyvaihe, jolloin ei synnytys ole vielä alkanut, mutta supistelee välillä, on henkisesti haastava. Doulaa kannattaa hyödyntää henkisenä tukena!
Top 3 eteeriset öljysekoitukset naisille
(minun mielestä)

Onnenliekki / Frantsila
Womoon (kuukautisöljy) / Full Moon Natural Cosmetics
Joy / Young Living

HUOM! Ei raskaana oleville.
Kirjavinkki:Yhdeksän kuukautta elämästäni - Raskausajan päiväkirja
160 sivua täytettävää ja luettavaa
kirj. Kati Rajasaari
kust. Docendo
"Ihanat tuoksut täyttivät keittiön kello 15. Soitin Matille. Sanoin, että hänen olisi kenties syytä yrittää tulla hiukan aikaisemmin kotiin. Sitten soitin hyville ystäville ja ilmoitin pian lähteväni sairaalaan. Supistukset olivat yhä napakoituneet ja ne kestivät minuutin verran kerrallaan. Väliajat puuhailin, mutta supistuksen tullen tunsin jo tarvitsevani pysähdyshetken."

Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittamasta Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjasta "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list