Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 12.12.


"Tämä on siunattu tila. Niin siunattu, että sieluni on mennyt sijoiltaan. Kuin shamaani matkallaan: läsnä tässä kehossa ja silti jatkuvasti vähän toisaalla. Jossain raja-alueella, bardossa, ehkä etsimässä pienen ihmisen sielua, hakemassa poikaseni henkeä."
- Maija Butters / Väkevä hauras


Jokainen raskaus, jokainen syntyvä lapsi on erilainen. Itselläni on neljä erilaista kokemusta ja lasta. Tuo bardossa oleminen oli kokemuksena kaikista voimakkain kun odotin toista lastamme. Maijan kirjaa lukiessa sain "selityksen" sille ihmeelliselle olotilalle mikä minut oli "vallannut". Tuntui kuin kaikki minun ajatukset ja energia olisi suuntautunut suoraan kohtuun. :) Koin, että työn teosta ei tullut mitään ja sellainen synnytystä usein edeltävä sisään päin kääntyminen alkoi jo todella varhaisessa vaiheessa.

Raskauteen ja synnytykseen voi liittyä paljon sellaisia mystisiä asioita, joita ei oikein osaa järjellä selittää. Niistä harvemmin puhutaan leimaantumisen pelossa.

Me emme olleet suunnitelleet perheenlisäystä kolmannen lapsen jälkeen. Oltiin myyty kaikki tarvikkeet pois, olin töissä, jne. Jossain vaiheessa kuitenkin tuli kaikenlaisia erilaisia juttuja, joiden myötä tuli vahvasti sellainen olo, että meille tahtoisi syntyä vielä yksi lapsi. Ajattelin ensin, että kuvittelen tai selittelen vaan ne asiat jotenkin sillä tavalla, mutta myös mies kertoi saman suuntaisista kokemuksista. Nämä kokemukset (unet, "sattumukset" arjessa, ym.) oli niin selkeitä ja intuitio niiden suhteen voimakas, että ei sitä voinut vastustaa. Tuli hyvin selväksi, että meille on tulossa vielä yksi lapsi, mutta ajankohta oli mysteeri. Yllätyin siitä kuinka pian olikin se hetki.

Tokihan lapsen alulle saaminen fyysisesti tarvitsee toimintaa eikä kyse ollut mistään neitseellisestä raskautumisesta. ;) :D Mutta sekin oli jotenkin mystinen hetki, kun tuli heti saman tein totaalisen varma olo, että "se oli siinä". Ei ollut epäilystäkään. Myöhemmin raskaustestiäkään ei tarvittu. Oli niin vahvasti sellainen olo, että nyt se lapsi on tulossa ja kasvamassa kohdussani.

Mielenkiintoisia juttuja nämä. :) Niihin voi suhtautua monella tapaa... Ne voi selitellä, järkeistää ja kieltää kokonaan, antaa niille mahdollisuuden olla olemassa tai voi luottaa niihin.
Kuulin tämän ihanan joululaulun Mother blessing juhlissa kun juhlittava äiti sai sen ystävältään lahjaksi kauniisti laulettuna. <3
KYLYN KYSELIJÄ

"Maaria matala neiti,
pyhä piika pikkarainen
kantoi kohtua kovoa,
vatsan täyttä vaikiata
kuuta seitsemän, kaheksan,
ympäri yheksän kuuta
vaimon vanhahan lukuhun kuuta puolen kymmenettä.

Niin kuulla kymmenennellä
impi tuskalle tulevi
kohtu kääntyvi kovaksi,
vatsantäysi vaikeaksi.
Kysyi kylpyä emolta:

'Anna kylpyä emoni, jossa,
huono hoivan saisin!
Anna kylpyä emoni,
avun, ange, tarvitseisin!' " ...

... "Maaria matala neiti,
pyhä piika pikkarainen;
aina tuskansa tulessa,
vatsan vaivoissa kovissa
otti vastan varjoksensa,
astua aloittelevi;
nousevi kipumäkeä,
kipuvuorta kiipueli."

~~~
Maaria Matalan virret, osa 2/5. Philomelan Joulun Sydänyö -levyltä.
Kuva: Susanna Lyly
Synnytystarina jatkuu...

"Kello 17 olimme sairaalassa.
Emme olleet tulleet liian aikaisin.
Vastaanottava kätilö suoritti ulkotutkimuksen.
- Oikein hyvinhän pää on asettunut.
Kävin läpi alkuvalmistelut. Matti odotteli aulassa.
Kello 18 olin synnytyshuoneessa ja Matti istui valkeassa takissa vierelläni.
Minulla oli luettavaa mukanani. Supistukset olivat kuitenkin niin tiheitä, että mieluiten lepäilin niiden välit.
Matti piti kirjaa tunnollisesti."
~~~
Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittaman Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjan "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list