Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 10.12.


"Lihasten ´löytäminen´ ei ole helppoa. - Ne lihakset, jotka vaativat erityisen suurta keskittymistä voidaksenne rentouttaa ne, ovat lantionpohjanlihakset."
- Leena Valvanne / Maijan ja Matin synnytyskoulu

Doulana olen huomannut kuinka paljon rentoutuminen vaikuttaa synnyttäjään ja synnytykseen. Jos nainen on keskittynyt rentoutumiseen ja onnistunut siinä "riittävällä tavalla" (=  synnyttäjän subjektiivinen kokemus rentoutumisesta ja siitä kuinka riittävä se on ollut suhteessa tuntemuksiin ja niiden kanssa pärjäämiseen), on se vaikuttanut positiivisesti myös henkisesti. Vastaavasti vaikutus on myös toisin päin. Jos henkinen vointi ja pärjäämisen kokemus on hyvä, niin rentoutuminenkin onnistuu paremmin.

Synnyttäjästä huomaa melko nopeasti kuinka hän ottaa supistukset vastaan. Siinä synnytyksen aikana voi toki auttaa rentoutumaan ja tukemaan synnytysaaltojen läpi, mutta isompi rentoutumisen opettaminen on myöhäistä. Tai oikeastaan se mitä tarkoitan on, että jos raskausaikana on luonut mielikuvia ja ns. rentoutuskaavoja itselleen, niin rentoutuminen todennäköisesti onnistuu huomattavasti paremmin ja supistusten vastustaminen on vähäisempää kuin naisella joka ei ole tehnyt psyykkistä ja ehkä fyysistäkin harjoitustyötä raskausaikana.

Synnytys on varmasti naisen suurimmista "rentoutusharjoituksista", mutta siinä ei voi  epäonnistua. Se ei ole mikään testi tai koe. Jokainen nainen varmasti tekee parhaansa rentoutuakseen siinä tilanteessa. Raskaudenaikaisilla harjoituksilla ja mielikuvilla on kuitenkin paljon vaikutusta!

Toki täytyy muistaa, että synnytyksen kokemiseen, synnytysaaltojen vastaanottamiseen ja rentoutumiseen vaikuttaa todella moni asia. Ei vain pelkästään se onko harjoitellut vai ei tai esim. onko mukana puoliso/puoliso & doula. Synnytykseen mahdollisesti vaikuttavien asioiden työstäminen jo raskausaikana tai tarvittaessa jo ennen raskautumista on tärkeää.

Synnytyslaulu on todella hyvä ja helppo menetelmä lantionpohjan rentouttamiseen synnytyksessä. Ponnistusvaiheessa supistusten väleissä erään kätilön neuvo "hymyile vauvalle" on myös hyvä ja IHANA <3 tapa poistaa jännitystä.
HUOM! Joulukalenterin viestit menevät helposti roskaposti- tms. kansioihin. Jokainen posti on ohjelmoitu lähtemään aamulla, joten jos omaasi ei näy saapuneissa, niin etsithän sähköpostisi muista laatikoista. :)
Synnytystarina jatkuu...

"Välillä istahdin mukavaan asentoon, keskityin, rentouduin ja yritin hengittää tasaisesti ja rauhallisesti. Supistukset eivät vieläkään tuntuneet epämiellyttäviltä. Välillä "otin supistuksen vastaan" seisten siten, että nojasin päätä pöydällä lepääviin käsivarsiin. Siinä tuntui mukavalta."
~~~
Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittaman Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjan "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list