Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 6.12.


"Women and water belong together. They are made for each other and they thrive off of one another. Water represents the flow of our emotions and feelings and allows us the space to cry when we need to, bleed with other women, and cleanse our spirit in the holy waters of the sea.  Many women choose to have their babies in water because they see the mother wisdom in their baby swimming from the mother´s sea to the open waters of life. The transition moves from natural environment to another that they are used to. This is one of several sacred ways to birth your baby, but it´s important to look at the deep wisdom that lives in this approach."
- Anni Daulter /
Sacred Pregnancy - A lovin guide and journal for expectant moms


~~~

Ihana ajatus minusta tuo, että vesisynnytyksessä "vauva ui äidin merestä elämän ulapalle". <3

Kauan sitten kuulin tutultani naisesta, jonka synnytys jumittui pitkäksi aikaa kunnes doula kysyi painaako jokin mieltä. Nainen alkoi itkemään ja itkun jälkeen synnytys lähti taas etenemään! Olen ennenkin kuullut ja itsekin huomannut, että itku puhdistaa, mutta tuo synnytyskertomus on kyllä hyvä esimerkki siitä!
Voimaannuttava sivuston Terhi

Päivälleen 34 vuotta sitten päätin syntyä tähän maailmaan. Olen kiitollinen kaikista näistä vuosista, vaikka omat kipuilut ovatkin välillä raskailta tuntuneetkin. Jo lapsesta saakka olen halunnut lapsia. Ekaluokkalaisena hoidin läksyjen tekemisen ohessa vastasynnyttä pikkuveljeäni "salaa" kerrossängyn yläsängyssä.

Jo kauan ennen kuin lapsitoivetta päätettiin mieheni kanssa alkaa toteuttamaan, oli minulla jo pahvilaatikollinen tavaraa ja vaatteita vauvalle. Olin niin varma siitä, että saan joskus lapsen. Varuilta olin kyllä ajatellut antaa ne jollekin sisaruksistani, jos en lasta koskaan saisikaan. No vähän haasteelliseksihan se raskautuminen sitten meni... Väestöliiton lääkäriltä piti hakea vähän apuja ja lapsettomuushoitojen avulla aloin odottamaan esikoistamme noin 10 vuotta sitten.

Raskausaikana oli jotenkin heti selvää, että haluaisin synnytyksen olevan aktiivinen ja mahdollisimman luonnolinen. Päädyimme Hanna Hirvosen (Isä syntymässä -kirja) ja Marja-Leena Harjun synnytysvalmennukseen ja näin jälkeen päin mietittynä siellä jäi itämään todella moni siemenen jyvä. :)


Elon virta on tuonut minut yhä syvemmälle synnytysjuttujen äärelle ja huomaan ihmetteleväni, että kuinka paljon ne kymmenen vuotta sitten itämään jääneet siemenet ovatkaan kasvaneet tässä vuosien varrella! Vuosien aikana ymmärrys ja tieto on kasvanut moniin asioihin liittyen, kuten douliin, kotisynnytyksiin, naisten oikeuksiin ja synnytyksen fysiologiaan.

Äitiyden ja synnytysten myötä löytänyt uusia puolia itsestäni ja uusia kiinnostuksen kohteita. En olisi ikinä uskonut, että uskaltaudun järjestämään mitään missä joudun olemaan yhtään esillä. Niin vaan oskus 6,5v sitten otin vastuulleni Aktiivinen synnytys ry:n teemailtojen pitämistä ja varsinkin sen jälkeen olen ollut järjestämässä paljon erilaisia kursseja ja koulutuksia.


Nyt olen hoitovapaalla sairaanhoitajan työstä, mutta haaveilen siitä, että voisin muulla tavoin tuoda leivän perheemme pöytään. Saas nähdä kuinka muijan käy. Toivon, että saisin pian Kätilöiden työkirjan valmiiksi ja painettua. Se projekti on venynyt moninkertaisesti siitä mitä alunperin ajattelin. Siinäkin on siis tullut monta mutkaa matkaan. Tämä "kohtuyrittäjän" elämä pääasiallisesti kotiäitinä ollessa on kyllä aika haastavaa, mutta en ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Teksti on taittajalla tutustuttavana, joten kai se siitä pikku hiljaa. :)

Ei minusta tämän enempää. Toivon, että tulin sopivassa määrin tutummaksi niille, jotka eivät vielä minua tunteneet. :)
 
Naisten hoitotyön ammattilaisen Laura Järviluoman kehittämät öljyt löytyy nyt minieränä verkkokaupasta. Luomulaatuiset öljyt: Mamamoon - raskausajalle, Pachamama - synnytykseen ja Womoon -kuukautiskipuihin. Lisätietoja Lauran
Full Moon Natural Cosmeticsin sivuilta.
"Kävin suorittamassa kauppaostokset. Jos tulee lähtö, on Matille laitettava ruokaa lähipäiviksi. Taloudellinen minäni sanoi, että lihakaupassa tuhlasin. Mutta joku toinen minussa sanoi, että onhan tänään sellainen päivä."
~~~
Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittamasta Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjasta lainattu "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list