Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 5.12.


"Joissain kulttuureissa suositaan simulatiivisia mielikuvia, joissa symbolisesti päästetään jotain irti tai avataan jotakin. Intiassa Delhin lähikylissä synnyttäjän vaatteista avataan kaikki solmut ja hänen tukkansa päästetään vapaaksi. Toisissa Intian osissa pitkittynyttä synnytystä autetaan sillä, että naisen vierelle asetetaan kukka, jonka nuppujen avautuminen symbolisoi kohdunsuun avautumista. Naisen edessä saatetaan rikkoa jyväastia, jotta nainen näkee kuinka jyvät valuvat ulos. Vietnamissa synnytyksestä käytetään usein avautuvan kukan kielikuvaa ja myös maltalaiset kätilöt asettavat synnyttäjän viereen kukkia vaasiin sanoen, että kun kukkien terälehdet avautuvat, niin lapsi syntyy."
- Maija Butters / Väkevä hauras

 
Jouluinen välipala syntyy
raejuustosta
rusinoista
pekaanipähkinämuruista
ripauksesta ceyloninkanelia
hippusesta kardemummaa


Joulun mausteiden terveysvaikutuksista voit lukea
professori, kasvitieteilijä ja kasvilääkinnan asiantuntija Sinikka Piipon

artikkelista!

 
Painonhallinta

Mieti millaiset asiat motivoivat sinua tekemään muutoksia oman ja vauvan hyvinvoinnin eteen. Iloitse kehostasi ja raskausajasta, vaikka sinulla olisikin painonhallintaan liittyviä haasteita ja tavoitteita. Ota pieniä, selkeitä tavoiteita ja iloitse niiden saavuttamisesta!

Mistä asioista voit iloita omassa kehossasi tässä ja nyt?


Teksti oli ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen Voimaannuttava synnytys -korttien Raskaus-aiheryhmään kuuluvasta kortista. Kortit on ostettavissa verkkokaupasta.
"Kello 6:30 herätyskello soi. Olimme yrittäneet nukkua. Supistukset olivat jatkuneet milloin 9 milloin 15 minuutin välein. Matti lähti työhön ja minä ryhdyin aamupuuhiin.
Sitten supistusten tahti alkoi hidastua. Välit venyivät joskus jopa puoleen tuntiin. Niiden voimakkuus ei kuitenkaan vähentynyt. Ne kestivät pidempäänkin, jopa 55 sekuntia kerrallaan.
Supistusten tullen minun ei tarvinnut oikeastaan edes tehdä mitään erityistä. Vaistomaisesti kenties huokasin vähän syvempään ja harjoituksen vuoksi yritin muutaman kerran keskittyä rentoutumiseen."

Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittamasta Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjasta "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list