Copy
Voimaannuttava synnytys -sivuston Terhi ilahduttaa raskaus ja synnytys aiheisella joulukalenterilla.
View this email in your browser

Joulukalenteri ~ 8.12.


"Asettuessaan aitoon vuorovaikutukseen toisen kanssa ihminen laittaa aina itsensä likoon. Tämä edellyttää omien tunteiden tunnistamista sekä rohkeutta ja vahvuutta olla torjumatta niitä. Sillä tavalla empatia tulee mahdolliseksi. Se ei edellytä sinänsä ymmärtämistä, mutta se edellyttää rehellisyyttä yhteisestä ihmisyydestä. Kukaan ei ole elämän kipujen ja reunojen
ylä- tai ulkopuolella."

- Kati-Pupita Mattila / Arvostava kohtaaminen arjessa, auttamistyössä ja työyhteisössä

Kätilöiden työ on vaativaa työtä, joka pääsääntöisesti keskittyy kehon intiimeille ja elämän herkille alueille. Medikaalisessa sairaalaympäristössä voi olla haastavaa kohdata kiireettömästi ja aidosti asiakkaat ja potilaat, jotka yleensä ovat etuudestaan vieraita hoitajalleen. Vuorovaikutustaidot on todella tärkeä henkilökohtainentyökalu, jonka suhteen itsetutkiskelu ja esimerkiksi keskustelut kollegoiden tai työnohjaajan kanssa on hyvin merkityksellistä.

Vuorovaikutustaidot ovat tärkeät kätilöiden lisäksi doulille (ja tottakai kaikille auttamis- ja hoitotyötä tekeville). Olen huomannut, että eri temperamenttityyppien tunnistaminen ja tiedostaminen niin itsessä kuin asiakkaissa/potilaissa, helpottaa hyvän kommunikaation onnistumista. Esim. Tony Dunderfeltin Tunnista temperamentit -kirjaa voin suositella lämpimästi. Samoin Kati-Pupitan kirjaa Arvostava kohtaaminen arjessa, auttamistyössä ja työyhteisössä, josta tuo yllä oleva lainauskin on otettu.

 
"Elämässä syntyy pettymyksiä ja niitä seuraa pettymyksen tunteita. Jos uskoo sisimmässään, että ihmisen pitää olla elämään tyytyväinen, jotta kelpaa, se saa hänet tuntemaan itsensä kelvottomaksi pettymyksen äärellä."
- Kati-Pupita Mattila / Vahvistava kohtaaminen arjessa, auttamistyössä ja työyhteisössä
 ~~~
Uskon, että tuo Mattilan ajatus sopii myös raskauteen, synnytykseen, imetykseen ja äitiyteen liittyviin pettymyksiin. Pettymykset ovat usein raskaita käsitellä ja vaatii syvempää itsetutkiskelua päästä niistä eteenpäin. Erityisesti jos kyseessä on isompi pettymys.

Mattila kirjoittaa myös, että "epätäydellisyys on elämän oikea muoto". Ei täydellistä raskausaikaa, synnytystä, imetystä, äitiyttä, naiseutta tai ihmistä ole olemassa. Se on harhakuva, jonka tavoittelussa todennäköisesti tulee pettymyksiä ja haasteita. Elämä sen eri muodoissa on upeaa ja raadollista välillä jopa samaan aikaankin. Samalla tavalla kuin harmaassa on eri sävyjä, niin myös elämässä on erilaisia vivahteita ja vaiheita. Vaikka täydellisyyttä ei ole olemassa, niin silti nuo edellä mainitut asiat ja vaiheet elämässä voivat olla todella hienoja ja kauniita, ja ne voi kokea voimaannuttavina. 

Opettele sanoittamaan pettymyksiäsi ja tutkiskelemaan niiden alkujuuria,
jotta voit kasvaa niistä eteenpäin. <3
Hathor
"Hathor on rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar, joka auttaa sielunkumppaneita löytämään toisensa, valvoo hedelmöitystä, suojelee raskaana olevia äitejä, toimii kätilönä ja auttaa lasten kasvatuksessa." 
- Doreen Virtue

 
YLE:llä on alkanut uusi kuusi osainen sarja
Kätilömies.

Katsoin juuri ensimmäisen jakson ja nauroin niin, että pelkäsin herättäväni muun perheen yöuniltaan. Tässäpä teille linkki, niin pääsette katsomaan. On aivan loistava!
Ensimmäinen  jakso
Synnytystarina jatkuu...

"Kellon näyttäessä 14:ää ajattelin, että pitäisi ruveta jotain puuhaamaan, mukavaa, mielenkiintoista. Supistukset olivat tihentyneet niin, että väliä oli enää kuusi, ajoittain jopa vain viisi minuuttia.
´Korvikeaskartelusta´ olin tehnyt päätöksen lihakaupassa. Ryhdyin valmistamaan Matin lempiruokaa, patapaistia."
~~~
Leena Valvanteen (lääninkätilö, valtiot. maist.) kirjoittaman Maijan ja Matin synnytyskoulu -kirjan "Maijan synnytystarina" jatkuu päivittäin jokaisessa joulukalenterin "luukussa" aina jouluaattoon asti. Kirja on vuodelta 1968.
Share
Tweet
Forward
+1
Pin
Verkkokauppaan tästä
www.voimaannuttavasynnytys.fi
Copyright © 2015 Voimaannuttava synnytys & Terhi Nummi, All rights reserved.


Our mailing address is:
terhinummi@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list