Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 6
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Anders denken, anders doen: investeren in persoonsgerichte zorg loont


Zorggroep RCH deed samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam een onderzoek naar persoonsgerichte zorg. Uit het onderzoek van RCH blijkt dat investeren in persoonsgerichte zorg loont en goed is voor de patiënt. Er is een positieve samenhang met de tevredenheid over de zorg. Professor Jane Cramm, Erasmus Universiteit Rotterdam: “Andere projecten laten zien dat verbeteringen in het bredere welzijn van patiënten heel lastig is. Dit project is uniek doordat zowel het fysieke als sociale welzijn bij patiënten aanzienlijk is verbeterd.”

Meer lezen?
“Patiënten komen niet enkel voor medische zorg naar hun huisarts”

Huisarts Annique Splinter werkt voor huisartsenpraktijk Van Eerd in Breda. Daarnaast heeft zij deelgenomen aan de pilot persoonsgerichte zorg van Huisartsen Zorggroep Breda. Ze deelt haar ervaringen met persoonsgerichte zorg in de praktijk, en de inzichten uit gesprekken met collega’s over de toekomst van persoonsgericht werken en het huisartsenvak.

Meer lezen?
“Samen beslissen is geen eenmalige actie maar een proces”

Samen beslissen is geen eenmalige actie maar een proces dat goed moet worden ingericht. Die overtuiging krijgt in de eerstelijnszorg en in de ziekenhuiszorg steeds meer voet aan de grond. De Federatie Medisch Specialisten publiceert een nieuwe visie op samen beslissen.

Meer lezen?
Activiteiten Kom Verder ambassadeurs

Kom Verder ambassadeurs delen hun (werk)ervaringen en activiteiten via een speciale nieuwsbrief. Zo sprak Kom Verder ambassadeur Angela onlangs in landelijke media mee over het belang van veilige zorg apps. Ambassadeurs Bertha en Betty dachten ook mee over het zelfmanagement web en de website Zelfregietool.nl. Lees meer over de rol en activiteiten van Kom Verder ambassadeurs.

Meer lezen?
Verassende verbindingen tijdens congres Alles is Gezondheid

Wisselwerking, dat was het centrale thema van het Jaarcongres 2019 van Alles is Gezondheid. Zo’n 600 professionals waagden zich op 13 juni 2019 aan de grensverleggende ideeën van Daan Roosegaarde, creatieve werksessies, en toekomstvisies en trends. Zelfzorg Ondersteund was aanwezig: lees hier een korte terugblik op de dag.

Meer lezen?
Agenda


Donderdag 25 september: twee-daagse InEen: 'De Juiste Zorg op de Juiste Plek' 2019.

Zaterdag 28 september: finale Nationale Diabetes Challenge 2019 in Den Haag.

Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp