Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 10
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Professionals bij Gezondheidscentra Nijkerk ondersteund bij persoonsgericht werken


In de regio Nijkerk is de stichting Gezondheidscentra Nijkerk actief om zorg te bieden aan ruim 33.500 patiënten, van jong tot oud. Willy Oldenburger-Joosse, directeur Zorg bij GC-Nijkerk, vertelt over de ambities om persoonsgerichte zorg tot in de haarvaten van de organisatie door te laten dringen. “Je kunt wel tools inzetten, maar dat betekent niet dat je ook persoonsgericht gaat werken. Daar is veel meer voor nodig.”

Meer lezen?
Zonnige finale van Nationale Diabetes Challenge 2018

Niet eerder waren er zoveel deelnemers, zoveel artikelen in lokale kranten en zoveel leuke reacties op social media, constateert de Bas van de Goor Foundation tevreden. Op 29 september 2018 werd de finale van de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. En niet eerder waren er ‘zoveel blije gezichten aan de finish en zo’n zonnige finale’: ruim 4000 mensen liepen mee op de finaledag.

Meer lezen?
Ondersteunde zelfzorg en zorginkoop

Per 2019 wordt ondersteunde zelfzorg een onderdeel van de reguliere inkoopafspraken tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Wat verandert er? We bundelen alle informatie over de inhoudelijke voorwaarden voor financiering van ZO! initiatieven en vertellen wat er verandert per 2019.

Meer lezen?

Video: het Nieuwe Zorgwerken in de praktijk


In het Gezondheidscentrum in Maarssen zijn de zorgverleners sinds een paar maanden overgestapt op het Nieuwe Zorgwerken. Dat betekent niet alleen dat het consult op een andere manier wordt ingestoken, met zorg op maat, maar ook dat patiënten digitaal een consult kunnen doen, zelf gegevens bij kunnen houden en de regie hebben op wie er meekijkt in het dossier. Praktijkondersteuner Monique Bakker, diëtiste Danita van der Linden, fysiotherapeut Rudi Jansen en COPD-patiënte Linda Hauwert vertellen over hun ervaringen.
Scholing over Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

De gecombineerde leefstijlinterventie komt in het basispakket vanaf 1 januari 2019. Huisartsen en internisten kunnen patiënten die voldoen aan de indicatie-criteria verwijzen naar deze vorm van vergoede zorg. Zorgprofessionals maken zich klaar voor de introductie van deze nieuwe vorm van zorg, waarbij vaak de vraag klinkt: ‘hoe zit het nou precies met de GLI?’ Arts en Leefstijl organiseert een nascholing en geeft toelichting, achtergrond en praktisch antwoord op veel gestelde vragen.

Meer lezen?
Aan de slag met positieve gezondheid in de huisartsenpraktijk

InEen en Zelfzorg Ondersteund! organiseren op 15 november een online kennissessie over positieve gezondheid in de huisartsenpraktijk. Het begrip positieve gezondheid is inmiddels breed bekend. Maar hoe ga je hiermee praktisch aan de slag in de huisartsenpraktijk? Binnen Zelfzorg Ondersteund! hebben enkele zorggroepen hier eerste ervaringen mee opgedaan. Tijdens deze interactieve online kennissessie zal Dennis van de Rijt, consulent ZO! en trainer Positieve Gezondheid, ingaan op deze eerste ervaringen.

Meer lezen?

 
Agenda

Donderdag 8  november: congres Mobile Healthcare, over eHealth en digitale zorgtechnologie. Meer informatie.

Donderdag 15 november: Online kennissessie: positieve gezondheid in de huisartsenpraktijk. Meer informatie.


Dinsdag 18 december: Nascholing Demedicalisatie, door Vereniging Arts & Leefstijl. Meer informatie.

Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp