Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 9
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Ondersteunde zelfzorg en zorginkoop


Per 2019 gaat ondersteunde zelfzorg een onderdeel worden van de reguliere inkoopafspraken tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Op donderdag 13 september organiseerde Zelfzorg Ondersteund een kennissessie voor zorginkopers en zorgaanbieders om de vragen die nu al spelen te beantwoorden, en met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van ondersteunde zelfzorg. Bekijk het verslag van deze kennissessie en de presentaties van sprekers.

Meer lezen?
Nascholing Demedicalisatie van start

In de opleiding geneeskunde is weinig aandacht voor medicatie-afbouw en de effecten van leefstijl op medicatie. Deze week verschijnt de eerste handleiding voor huisartsen om diabetespatiënten te helpen afbouwen met medicijnen. In november beginnen de eerste nascholingen, geïnitieerd door de artsenvereniging Arts en Leefstijl, en zorgverzekeraar VGZ, vertelt initiatief-nemer en huisarts Tamara de Weijer.

Meer lezen?
Het Leefstijlplein gelanceerd

Het Leefstijlplein is een nieuw initiatief van de coöperatie Zelfzorg Ondersteund en Kom Verder ambassadeur Denis Janssen, bedoeld om alle vragen en antwoorden over een gezonde leefstijl te bundelen tijdens een fysieke bijeenkomst. Het Leefstijlplein kan georganiseerd worden tijdens bijeenkomsten van patiëntenverenigingen, huisartsenpraktijken, leefstijlcoach-bijeenkomsten in gezondheidscentra, projecten in wijkcentra of bij gemeenten. Denis Janssen vertelt over de aanpak.

Meer lezen?

 
eHealth gids in de maak

De ZO! kennissessie op 13 september stond in het teken van actuele eHealth ontwikkelingen, met o.a. presentaties over MedMij, OPEN en digitale vaardigheden (Pharos). ZO! werkt momenteel aan een eHealth gids die binnenkort via de website en nieuwsbrief gepubliceerd wordt. Deze eHealth gids gaat onder andere in op de samenhang tussen programma's als MedMij, OPEN en andere relevante subsidieprogramma's.
Manifest voor Leefstijlgeneeskunde uitgereikt op 11 oktober

De steun groeit om leefstijlgeneeskunde een plaats te geven binnen de curatieve zorg. Volgens de initiatiefnemers van het ‘Manifest voor Leefstijlgeneeskunde’ hebben inmiddels duizend organisaties en individuen zich aangesloten bij een oproep om leefstijlinterventies in te zetten als geneesmiddel bij ziekte. Op donderdag 11 oktober wordt het ondertekende Manifest voor Leefstijlgeneeskunde overgedragen aan minister Bruins van VWS.

Meer lezen?
Agenda

Donderdag 11 oktober: Manifest voor Leefstijlgeneeskunde wordt overgedragen aan minister Bruins (VWS). Meer informatie.

Dinsdag 6 november: Nascholing Demedicalisatie, door Vereniging Arts & Leefstijl'. Meer informatie.

Donderdag 8  november: congres Mobile Healthcare, over eHealth en digitale zorgtechnologie. Meer informatie.


Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp