Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 10
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

"Een centrale plek voor duidelijke informatie en adviezen over een gezonde leefstijl"


De website Thuisarts.nl is uitgebreid met informatie over voeding bij diabetes type 2. Patiënten die hun diabetes type 2 willen verbeteren met goede voeding en mensen die meer willen weten over een gezonde leefstijl en daar praktische handvatten en advies voor zoeken, kunnen vanaf nu op Thuisarts.nl meer informatie vinden. NHG, Zelfzorg Ondersteund, Arts & Leefstijl, TNO, LUMC, DVN en de Nederlandse Diabetes Federatie werkten samen aan betrouwbare informatie over diabetes type 2 en voeding

Meer lezen?
12 december: symposium Connect!

Op 12 december (10.00 - 16.00) vindt het Symposium Connect! plaats. Hét symposium over persoonsgerichte zorg voor chronisch zieken, georganiseerd door een brede coalitie van partners: NHG, DVN, CZ, InEen, Zilveren Kruis, NDF, Menzis, VGZ, Patiëntenfederatie Nederland, De Friesland, Longfonds, ONVZ, Harteraad en ZO. In de workshops ontvangt u kennis en tools die de afgelopen jaren door bovengenoemde landelijke partijen zijn ontwikkeld. Thema's zijn onder meer de praktijk van digitale zorg, persoonsgerichte consulten, contracteren en financiering, leefstijl-interventies en wijkgericht werken.

U komt toch ook?
Leefstijltoer in Amsterdam

Voor veel mensen is het een hele toer om hun leefstijl blijvend aan te passen of te verbeteren. Na het succes van de eerste Leefstijltoer, die in september werd georganiseerd, volgt een nieuwe Leefstijltoer in Amsterdam op 7 december. De Leefstijltoer is gericht op consumenten en patiënten die een gezonde leefstijl willen, maar wel wat hulp kunnen gebruiken. Voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl en huisarts Tamara de Weijer en Prof. Dr. Eric Claassen zijn sprekers op 7 december.

Meer lezen?
"Het IZP maakt het gesprek met patiënten leuker en zinvoller”

Het succes van een nieuwe manier van werken in de ketenzorg valt of staat met een gedeelde taal en gedeelde methodiek tussen alle zorgprofessionals in de keten. Bij Ketenzorg West-Friesland startte, met financiële ondersteuning van ZO!, in 2017 een trainingsprogramma ‘Persoonsgerichte zorg en het Individueel Zorgplan’ voor de diabetes-verpleegkundigen, diëtisten, podotherapeuten, huisartsen en praktijkondersteuners.

Meer lezen?
Hulp bij kiezen telebegeleiding voor mensen met hartfalen

Met de keuzehulp ’Telebegeleiding bij hartfalen’ zien patiënten in welk ziekenhuis of centrum er een aanbod van telebegeleiding is. De keuzehulp is gemaakt door Harteraad en Patiëntenfederatie Nederland en staat sinds vorige week online op Zorgkaartnederland.nl.

Meer lezen?
Agenda


Vrijdag 15 november: NHG Congres 'Relax, 't is gewoon complex'. Centraal staat het thema omgaan met complexe zorgvragen in de dagelijkse praktijk. Meer informatie.

Donderdag 12 december: vindt het Symposium Connect! plaats. Hét symposium over persoonsgerichte zorg voor chronisch zieken. Meer informatie en inschrijven.


Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences