Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 7
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Finale Nationale Diabetes Challenge in zicht


Op zaterdag 28 september 2019 organiseert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) in samenwerking met de gemeente Den Haag voor de vierde keer het Nationale Diabetes Challenge Festival. Op die dag vindt in sportcentrum de Uithof in Den Haag de landelijke afsluiting plaats van de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Nieuw dit jaar is de Nationale COPD Challenge en de stedelijke aanpak van de NDC in Den Haag en Tiel.

Meer lezen?
Eerste Leefstijltour van start

Voor veel mensen is het een hele toer om hun leefstijl blijvend aan te passen of te verbeteren. Daarom wordt in september de eerste Leefstijltoer georganiseerd, bedoeld voor consumenten en patiënten. Voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl Tamara de Weijer zal op 28 september samen met Maaike de Vries en Liesbeth van Rossum in één middag uiteenzetten en laten ervaren hoe je met praktische en bewezen effectieve adviezen en oefeningen fitter en gezonder kunt worden.

Meer lezen?
Persoonsgerichte zorg in regio Amsterdam en Almere

“Persoonsgerichte zorg is een essentieel onderdeel van het huisartsenvak”, is de overtuiging van huisarts David Koetsier. Hij is blij met de inzet van de ROHA die zich sterk maakt voor meer persoonsgerichte zorg. Dit gebeurt via trainingen ‘Van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Gedrag’ (ZZ/GG) en andere vormen van ondersteuning. “Dat laat je als zorgverlener weer inzien wat het effect kan zijn. Samen met de patiënt zoeken wat echt belangrijk voor hem is, te kijken waar voor hem de energie en actie zit.”

Meer lezen?
Tweede Nationale COPD challenge na succesvolle eerste editie

Na het succes van de Nationale Diabetes Challenge startte in 2018 de eerste COPD challenge, een wandel-challenge speciaal voor mensen met een chronische longziekte. De Nationale COPD challenge is een samenwerking van de Bas van de Goor Foundation en het Longfonds, ontwikkeld samen met Move2Improve. Onderzoek naar eerste Nationale COPD Challenge liet een gemiddelde toename van fysieke activiteit bij deelnemers van maar liefst 35% zien.

Meer lezen?
Meer tijd voor de patiënt in regio Deventer en omstreken

In de regio Deventer en omstreken zijn 22 huisartsenpraktijken gestart met de module Meer tijd voor de patiënt. In deze module krijgt de huisarts de komende drie jaar meer tijd beschikbaar voor kwaliteitsverhoging in de huisartsenzorg rondom de patiënt, en om te investeren in zorg en werkplezier.

Meer lezen?
‘Beslist Samen!’ en ‘3 goede vragen’ maken samen beslissen makkelijker

De methoden ‘Beslist Samen!’ en ‘3 goede vragen‘ blijken succesvol te zijn: steeds meer patiënten en zorgverleners zijn er bekend mee en daar waar het daadwerkelijk wordt ingezet, zijn zij beiden zeer enthousiast. De methoden hebben tot doel (het bewustzijn van) samen beslissen in de zorg te stimuleren. Nivel concludeert in nieuw onderzoek dat beide methodes op grotere schaal worden toegepast dan oorspronkelijk gedacht.

Meer lezen?
Agenda


Donderdag 25 september: twee-daagse InEen: 'De Juiste Zorg op de Juiste Plek' 2019.

Zaterdag 28 september: finale Nationale Diabetes Challenge 2019 in Den Haag.

Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences