Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 8
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Gecombineerde Leefstijlinterventie: leefstijlcoaching vergoed vanuit basisverzekering


Vanaf 1 januari 2019 kan de zogenoemde gecombineerde leefstijlinterventie (GLi) worden vergoed vanuit de basisverzekering. De gecombineerde leefstijlinterventie bestaat uit advies en begeleiding over voeding, beweging en gedrag, met als doel een gezondere leefstijl voor patiënten. Zorggroepen die interesse hebben in het inzetten van de gecombineerde leefstijlinterventie kunnen zich melden bij zorgverzekeraars. Dat kan - afhankelijk van de zorgverzekeraar - tot medio september.

Meer lezen over de GLi?
Nieuw: online kennissessies

Het uitwisselen van kennis en ervaringen tijdens bijeenkomsten wordt altijd goed gewaardeerd. Tegelijkertijd merken we dat niet iedereen hieraan kan deelnemen door de gevraagde tijdsinvestering en/of reistijd. Daarom willen we als aanvulling op de huidige bijeenkomsten een aantal online kennissessies organiseren. Op 20 september start de eerste online kennissessie over de patiënt als verbeterpartner.

Meer lezen?
Eenvoudig en begrijpelijk voorlichtingsmateriaal

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden wil gezondheidsvaardigheden op de kaart zetten. Via de Instrumentenkiezer van ZO! kunnen zorgverleners zelf aan de slag met bijvoorbeeld het maken van eenvoudig voorlichtingsmateriaal, of kiezen uit bestaande voorlichtings-materialen die de Alliantie Gezondheidsvaardigheden verzamelt.

Meer lezen?

 
Feestelijke afsluiting Nationale Diabetes Challenge: 29 september Olympisch Stadion

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een nationaal wandel-evenement waar dit jaar ruim 4500 mensen met diabetes type 2 samen met hun zorgverleners aan mee doen. De Nationale Diabetes Challenge is niet alleen een laagdrempelige manier om te bewegen, maar ook een gelegenheid om ervaringen te delen en kennis op te doen over diabetes en sport en bewegen, merken de deelnemers. Op zaterdag 29 september 2018 vindt het NDC Festival plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Meer lezen?
Leefstijlverandering met Doen en Blijven Doen

Het boek over de methode Doen en Blijven Doen voor eerstelijns zorgverleners is vernieuwd. Doen en Blijven Doen is een methode voor zorgverleners om patiënten te begeleiden naar gezond gedrag en eigen regie. Auteur en eerstelijns GZ-psycholoog Frank Verhulst vertelt: “Het is een toegankelijke en compacte methode die je in korte tijd kunt leren.” 

Meer lezen?
Kom Verder spel: bijeenkomsten in september

Om gedragsverandering te ondersteunen, ontwikkelde ZO! in samenwerking met Kom Verder ambassadeurs en de Stichting Voorlichters Gezondheid het 'Kom Verder-spel'. Zelfzorg Ondersteund organiseert in september een aantal bijeenkomsten verspreid over Nederland om het Kom Verder spel te delen met patiënten(verenigingen) en professionals. 

Bekijk de actuele agenda en locaties
Agenda

Donderdag 13 september: 'Ondersteunde zelfzorg in 2019': kennissessie bijeenkomst Zelfzorg Ondersteund voor zorginkopers

Donderdag 20 september: Online kennissessie 'Patiënt als verbeterpartner'. Meer informatie.


Zaterdag 29 september: Finale van de Nationale Diabetes Challenge, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation


Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp