Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Wij wensen u een geweldig en gezond 2019!


Onze goede voornemens zijn de volgende:

In 2019 werken we met alle aangesloten partijen en nieuwe samenwerkingspartners aan het opschalen van ondersteunde zelfzorg voor mensen met een chronische aandoening, implementatie van eHealth en delen van kennis en onderzoek naar o.a. leefstijl-interventies.
 

Onze doelen in 2019

 
  • Opschaling van deelnemende huisartsen, praktijkondersteuners en patiënten: In 2019 verleggen we de focus van het bereiken van zorggroepen naar het verhogen van het aantal deelnemende huisartsen en verhogen van aantal bereikte patiënten, in samenwerking met eerstelijns partners.
  • Opschaling actief gebruik van eHealth: in 2018 hebben we hier hard aan gewerkt en werd - door intensieve samenwerking met leveranciers, patiëntenorganisaties, MedMij, en zorggroepen - het aantal van ongeveer 400.000 actieve patiënten gehaald.
  • Kom Verder ambassadeurs actief in het land: een groep van 60 actieve Kom Verder Ambassadeurs zet zich in om hun positieve verhaal te delen met zorgverleners én andere patiënten. Zij worden door ZO! waar nodig ondersteund met vaardigheidstraining en zijn regelmatig sparringpartner voor zorggroepen, bij de inhoudelijke ontwikkeling van onderwerpen als eHealth en patiëntportalen, én in 2019 actief met het Kom Verder spel en Leefstijlplein.
  • Inbedden, overdragen en borgen van kennis en activiteiten bij reguliere partijen is een belangrijke doelstelling in 2019. Belangrijke stappen zijn al gezet. Zo is verdere implementatie van ondersteunde zelfzorg vanaf 1 januari 2019 een onderdeel van de reguliere zorginkoop. In 2019 zetten we met partners verdere stappen op het gebied van voortzetten van "scan & plan" projecten, monitoring, kennisoverdracht en communicatie.
     
Kortom: samen werken aan gezondheid!

Hartelijke groet,

Namens het bestuur en de directie van Zelfzorg Ondersteund

Pieter Jeekel en Nicole van Loy 
Zelfzorg Ondersteund (ZO!)
P.S. mocht u meer willen weten, onze plannen zijn ook te vinden bij Publicaties op onze website.

Nieuws

Online kennissessie ‘ondersteunde zelfzorg: wie gaat dat betalen?’
Huisartsen moeten meer investeren in zelfzorg. Dit terwijl de (maatschappelijke) opbrengsten vooral naar andere stakeholders gaan. Dit blijkt uit de Social Return on Investment (SROI)-analyse die Zelfzorg Ondersteund jaarlijks uitvoert. Dit vraagt om een gesprek tussen de verschillende stakeholders over structurele financiering van ondersteunde zelfzorg. Luister en praat mee tijdens de online kennissessie op 31 januari van 15.00 tot 16.30.

Meer lezen?
Meer zelfmanagement na hartinfarct met zorgpad dat ‘maatwerk’ levert
‘Maatwerk’, inspelen op de persoonlijke doelen van de patiënt, vergroot het zelfmanagement van patiënten. En zelfmanagement bevordert het herstel na een hartinfarct. Dr. Marieke Schoenmakers, huisarts en kaderarts hart- en vaatziekten: “Dit is een praktisch project waarbij het voor de eerste lijn helder wordt om welke groep patiënten het gaat, wat je doet, en hoe je zorg door kunt laten lopen van de kliniek naar de eerste lijn.”

Meer lezen?
Nascholing 'Hoe optimaliseer ik de behandeling van diabetes type 2?'
In navolging op het succesvolle symposium voor zorgprofessionals in juni 2018 organiseert de DiabetesAcademie van Diabetesvereniging Nederland in 2019 een serie geaccrediteerde avondnascholingen voor huisartsen en praktijkondersteuners, waarin ervaringsdeskundigen met diabetes hun expertise beschikbaar stellen.

Meer lezen?
Jaarcongres: Een goed begin is méér dan het halve werk
Wat zijn de laatste wetenschappelijke en praktijkinzichten uit de voortplantings-geneeskunde, de verloskunde en de kindergeneeskunde? En wat betekent dit alles voor mijn patiënten en mijn dagelijks werk? Dat is het thema van het Jaarcongres van Vereniging Arts en Leefstijl, het grootste landelijke podium voor artsen en zorgprofessionals over voeding en leefstijl. 

Meer lezen?
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp