Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 2
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering


Hoe vinden we een duurzaam verdienmodel om te betalen voor gezondheid en preventie? Op donderdag 11 april a.s. vindt in de Jaarbeurs het Nederlands Congres Volksgezondheid 2019 plaats. De evidence based wetenschappelijke onderbouwing van interventies, financiering van gezondheid en kennisdeling over effectieve implementatie zijn speerpunten dit jaar, zegt Thomas Plochg van NPHF Federatie voor Gezondheid.

Meer lezen?
App MyDiaMate: zelfhulp app voor mensen met diabetes

"MyDiaMate-app is een ‘maatje’ bij het in balans komen met diabetes. Het helpt niet alleen met de regulatie van diabetes, maar versterkt ook de mentale veerkracht", vertelt prof. Frank J. Snoek van het Amsterdam UMC. Voor het onderzoek naar MyDiaMate zoekt het Amsterdam UMC mensen met diabetes die mee willen doen door de app te gebruiken.

Meer lezen?
Aan de slag met de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI): Slimmer

Slimmer is een van de drie goedgekeurde gecombineerde leefstijlinterventies op dit moment in Nederland. Slimmer loopt sinds 2015 in een aantal gemeentes in Oost-Nederland. Het tweejarige programma is gratis voor deelnemers en gaat over gezonder eten, minstens 150 minuten per week matig intensief bewegen en vooral: het goede gedrag volhouden.

Meer lezen?
Online kennissessie: inzicht in resultaat

In 2019 organiseren InEen en Zelfzorg Ondersteund! gezamenlijk een online kennissessie om opgedane kennis en ervaringen rondom implementatie van persoonsgerichte zorg te delen. ‘Inzicht in het resultaat’ is het centrale thema van de kennissessie die op dinsdag 19 maart van 10.00-11.30 plaatsvindt. U kunt zich vanaf vandaag inschrijven voor de kennissessie.

Meer lezen?
NDF deelt onderzoeksresultaten inzet van diabetesjaargesprek

Bijna 1500 patiënten hebben inmiddels deelgenomen aan onderzoek naar het Diabetesjaargesprek, een gespreksmodel ontwikkeld door de Nederlandse Diabetes Federatie. Op dinsdag 2 april 2019 organiseert de NDF een middagsymposium over persoonsgerichte diabeteszorg waarbij de onderzoeksresultaten gepresenteerd worden.

Meer lezen?
Symposium Dokter & Bewegen: Gezonde wijkaanpak

Huisartsen zien steeds meer patiënten met gezondheidsvragen waar de oplossing binnen het sociaal domein of leefstijladvisering ligt. De huisarts heeft een belangrijke aanjaagfunctie om initiatieven in de wijk op gang te brengen en eerstelijns partijen te verbinden. Maar hoe pak je dat aan, en werk je samen met bijvoorbeeld welzijnswerkers, buurtsportcoaches, gemeente en GGD?

Meer lezen?
Agenda

Dinsdag 19 maart: online kennissessie ZO! i.s.m. InEen: persoonsgerichte zorg - Inzicht in het resultaat.

Dinsdag 2 april: Symposium NDF persoonsgerichte diabeteszorg: presentatie onderzoeksresultaten (meer informatie) en Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden (meer informatie).

Vrijdag 5 april: Jaarcongres Vereniging Arts en Leefstijl (meer informatie).

Donderdag 11 april: het Nederlands Congres Volksgezondheid (meer informatie).

Woensdag 17 april: van 17.00 tot 21.30 vindt het symposium Dokter & Bewegen plaats in Amersfoort.Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp