Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 1
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

"Lokale SROI-analyse is een extra stimulans om door te pakken"


Kunnen we in kaart brengen wat zelfmanagement in Nederland oplevert? De SROI-methode (Social Return On Investment) biedt inzicht in de maatschappelijke business case. Wat is de waarde van ondersteunde zelfzorg? En wie gaat betalen voor het inzetten van ondersteunde zelfzorg ofwel zelfmanagement voor mensen met een chronische aandoening? Tijdens de online kennissessie die InEen en ZO! organiseerden op 31 januari jl. stonden deze vragen centraal.

Meer lezen?
Jaarcongres Arts & Leefstijl: “De eerste 1000 dagen zijn enorm belangrijk”

Voor het Jaarcongres kiest de Vereniging Arts & Leefstijl ieder jaar een maatschappelijk relevant thema op het snijvlak van gezondheidszorg, leefstijl en preventie. Dit jaar is dat het onderwerp ‘de eerste 1000 dagen’, ofwel het belang van een gezonde leefomgeving voor aanstaande ouders en kinderen.

Meer lezen?
Het Leefstijlplein: een fysieke leefstijl-bijeenkomst voor patiënten

Het Leefstijlplein is ontwikkeld door de coöperatie Zelfzorg Ondersteund en bestaat uit tien presentaties waarin de de essentie van een gezonde leefstijl wordt uiteengezet. Ook de manier waarop je een gezonde leefstijl kunt krijgen én kunt volhouden zijn een belangrijk onderdeel. Kom Verder ambassadeur en bedenker Denis Janssen - zelf hartpatiënt - vertelt over het concept.

Meer lezen?
Zelfzorg in eerste lijn leidt tot besparing in tweede lijn

Met de Social Return on Investment-analyse van coöperatie Zelfzorg Ondersteund (ZO!) is de maatschappelijke meerwaarde van zelfzorg inzichtelijk gemaakt. Conclusie van de analyse was onder meer dat huisartsen moeten investeren om zelfzorg te integreren in de zorg, terwijl de maatschappelijke baten juist bij ándere stakeholders ontstaan. Pijnlijk? Niet als je het hele plaatje bekijkt. 

Meer lezen?
Kernwaarden van de huisartsenzorg

Gezamenlijk, continu, persoonsgericht en medisch generalist. Het zijn de herijkte kernwaarden van de huisartsenzorg die op 21 januari in Woudschoten gepresenteerd werden. De herijkte kernwaarden en kerntaken zijn het resultaat van het project ‘Toekomst huisartsenzorg’, een samenwerking tussen acht huisartsenorganisaties.

Meer lezen?
Agenda

Dinsdag 2 april: Symposium NDF persoonsgerichte diabeteszorg: presentatie onderzoeksresultaten (meer informatie) en Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden (meer informatie).

Vrijdag 5 april: Jaarcongres Vereniging Arts en Leefstijl: het jaarcongres voor artsen en zorgprofessionals over voeding en leefstijl in het Beatrix Theater in Utrecht (meer informatie).

Donderdag 11 april: het Nederlands Congres Volksgezondheid is al meer dan 15 jaar het toonaangevende congres op het gebied van de public health (meer informatie).

Maart en april 2019: Bijeenkomsten VWS: de Juiste Zorg op de Juiste plek (meer informatie).
Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp