Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 4
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

ROHA over ervaringen met persoonsgerichte zorg


In 2016 startte de Regionale Organisatie Huisartsen Amsterdam (ROHA) met het project ‘van vinken naar vragen en luisteren’, waarbij de zorggroep in de regio Amsterdam van ketenzorg naar meer persoonsgerichte zorg wilde bewegen. Directeur Marianne Bramson en Coördinator Chronische Zorg Karin ter Borg van ROHA vertellen over de reis die hun organisatie heeft afgelegd en wat zij geleerd hebben.

Meer lezen?
“Mijn werk is mijn stok achter de deur”

"Voor mijn werk is het van groot belang dat ik mijn diabetes goed onder controle heb", vertelt Mike de Wit. "Het vormt een goede stok achter de deur." Mike werkt als buschauffeur in Hilversum en is Kom Verder Ambassadeur. Hij deelt zijn ervaring hoe hij omgaat met een chronische aandoening in het dagelijks leven.

Meer lezen?
Uitdagingen in de diabeteszorg: valkuilen van zelfmanagement en voeding

Op vrijdag 1 juni wordt het symposium Uitdagingen in de diabeteszorg georganiseerd door de Diabetesacademie van Diabetes Vereniging Nederland (DVN). Een van de sessies gaat over de valkuilen van zelfmanagement en voeding, waar prof. dr. Renger Witkamp (Wageningen University) en Angela de Rooij (DVN) gezamenlijk ingaan op leefstijl en zelfmanagement bij diabetes.

Meer lezen?
FoodFirst Network richt zich op gezonde voeding en leefstijl

Ondernemer Jan Dekker stond aan de wieg van 24Kitchen, de eerste Nederlandse kook-zender op de televisie. Eind 2017 startte hij met FoodFirst Network, een digitaal platform om gezonde voeding en een gezonde leefstijl te stimuleren. Niet alleen voor jonge, gezonde mensen: Dekker hoopt juist de groepen te bereiken - chronische zieken, mensen met allergieën - waar voeding en leefstijl een groot verschil kunnen maken.

Meer lezen?
Onderzoek Nivel: Ruim één op de drie Nederlanders heeft lage gezondheidsvaardigheden

Eén op de drie Nederlanders (36,4%) heeft lage gezondheidsvaardigheden, concludeert het Nivel. Dit heeft vaak negatieve gevolgen voor hun gezondheid. Mensen met onvoldoende of beperkte vaardigheden kunnen bijvoorbeeld minder goed omgaan met ziekte, maken vaker fouten met het innemen van geneesmiddelen en hebben meer moeite om de informatie van de zorgverlener te begrijpen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel.

Meer lezen?
Agenda

Donderdag 24 mei: Projectleiders bijeenkomst Zelfzorg Ondersteund & InEen: deze bijeenkomst staat in het teken van de patiënt als verbeterpartner.

Vrijdag 1 juni: Symposium Uitdagingen in de diabeteszorg, georganiseerd door Diabetes Vereniging Nederland

Zaterdag 29 september: Finale van de Nationale Diabetes Challenge, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp