Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 3
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Kwalitatieve resultaten net zo belangrijk als kwantitatieve resultaten bij persoonsgerichte zorg


Tijdens het webinar ‘Inzicht in het resultaat’ op 19 maart gaf 97% van de deelnemers aan kwantitatieve resultaten niet belangrijker te vinden dan kwalitatieve resultaten. Stephan Hermsen, consulent bij ZO!, onderstreepte dit ook in zijn presentatie. We hebben de behoefte om de uitkomst te meten van wat we doen. Maar tussen wat we doen en wat we meten is niet altijd een causaal verband.

Meer lezen?
Dit draaiboek faciliteert het organiseren van een patiëntenbijeenkomst

Voor zorgorganisaties en zorggroepen die patiënten meer willen betrekken in het zorgpoces, bij beleid en innovatie, heeft ZO! een draaiboek ontwikkelt. Bij zorggroep Huisartsen Gelderse Vallei werd de eerste patiëntenbijeenkomst heel positief ontvangen door zowel de praktijkondersteuners als aanwezige patiënten.

Meer lezen?
Kom Verder portret: Peter

Peter Drapers kreeg tien jaar geleden steeds meer vermoeidheidsklachten. Bij de huisarts kwam de verklaring: diabetes type 2. “Zo kwam ik in het traject van controles, prikken en pillen terecht. Dat vond ik acceptabel, totdat de praktijkondersteuner bij mijn huisarts over insuline spuiten begon. Ik gooide het roer rigoureus om.”

Meer lezen?
Gespreksmodel NDF uitgebreid met generieke variant

Persoonsgerichte zorg voor mensen met een chronische aandoening begint met een ander gesprek in de spreekkamer. Samen met eerstelijns organisatie Periscaldes is de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) aan de slag gegaan om het gespreksmodel Mijn Diabetesjaargesprek generiek te maken, voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, astma, hart- en vaataandoeningen, nierfalen of reuma.

Meer lezen?
Van wachtruimte tot bijeenkomst

Zelfzorg Ondersteund heeft een aantal brochures ontwikkeld rondom Kom Verder producten, waaronder Het Leefstijlplein en het Kom Verder spel. Lees in de digitale brochures meer over de rol van Kom Verder ambassadeurs en ambities van Zelfzorg Ondersteund. De brochures zijn ook in print te bestellen via info@zelfzorgondersteund.nl.

Meer lezen?
Nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering

Op donderdag 11 april vindt het Nederlands Congres Volksgezondheid 2019 plaats, waar professionals uit de publieke gezondheidszorg, zorg en welzijn en patiëntenverenigingen elkaar treffen. De evidence based wetenschappelijke onderbouwing van interventies, financiering van preventie en kennisdeling over effectieve implementatie zijn speerpunten dit jaar.

Meer lezen?
Agenda

Vrijdag 5 april: Jaarcongres Arts & Leefstijl, Jaarbeurs te Utrecht (meer informatie).

Donderdag 11 april: het Nederlands Congres Volksgezondheid 2019 (meer informatie).

Dinsdag 16 april: InEen organiseert een netwerkbijeenkomst kwaliteit met als thema ‘Inzicht in de verandering’ (via InEen).

Woensdag 17 april: van 17.00 tot 21.30 vindt het symposium Dokter & Bewegen plaats in Amersfoort.Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp