Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 5
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

“Tijd voor reflectie”: ketenzorgconsulent op praktijkbezoek


De regionale organisatie Huisartsen Gelderse Vallei werkt hard aan het verbeteren van de persoonsgerichte zorg op het gebied van consultvoering, leefstijladvisering en eHealth. Huisartsprakijken krijgen hulp bij het doorvoeren van de verbeteringen van vier ketenzorgconsulenten. Anke de Blois en Cora Bloemendal over ketenzorgconsulenten als "de oren en ogen van de praktijken”.

Meer lezen?
Ervaringen met persoonsgerichte zorg en het individueel zorgplan in West-Friesland.
SROI analyse 2018 bevestigt de visie en aanpak ZO!

De coöperatie Zelfzorg Ondersteund heeft ook voor 2018 een maatschappelijke kosten-baten analyse opgesteld op basis van de Social Return on Investment (SROI) methodiek. Dit geeft opnieuw een nog steviger onderbouwd inzicht in de economische en maatschappelijke kosten en baten van de implementatie van ondersteunde zelfzorg en persoonsgerichte zorg. De maatschappelijke kosten-baten analyse maakt bovendien inzichtelijk met welke partijen afspraken over de kosten en opbrengsten nodig zijn.

Meer lezen?
Drukke bijeenkomst Kom Verder ambassadeurs

PGO Support was op maandag 27 mei de plaats voor een bijeenkomst voor Kom Verder ambassadeurs. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst gingen de ambassadeurs in gesprek met elkaar en met de organisatie van Zelfzorg Ondersteund, om gezamenlijk te bepalen hoe ervaringsdeskundigen hun kennis en expertise op gebied van eHealth, leefstijl en zelfredzaamheid kunnen inzetten, ook voor andere organisaties.

Meer lezen?
Wat werkt bij de gecombineerde leefstijlinterventie?

Loketgezondleven.nl komt met het ‘Wat werkt’ dossier gecombineerde leefstijlinterventie. In dit dossier zet het RIVM belangrijke feiten en werkzame elementen van de gecombineerde leefstijlinterventie op een rij. Ook biedt het gemeenten, zorgprofessionals en zorginkopers handvatten hoe deze preventieve aanpak efficiënt en laagdrempelig te organiseren.

Meer lezen?
Nationale Diabetes Challenge 2019 van start

Op 21 mei klonk startsein voor de Nationale Diabetes Challenge 2019 in Den Haag. Verschillende partijen uit het zorg-, sport en sociale domein ondertekenden een intentieverklaring om de komende drie jaar samen te gaan werken aan een gezonde en vitale stad, onder andere door mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge. In Den Haag wordt tevens de maatschappelijk businesscase van de Nationale Diabetes Challenge onderzocht.

Meer lezen?
Positieve gezondheid in de praktijk bij UNICUM

Een handig instrument om met positieve gezondheid aan de slag te gaan is de gesprekstool, ook wel het 'spinnenweb'. Huisarts Brenda Ott, huisarts in Zeist, deelt haar ervaringen over werken met deze tool. Naast werken met Positieve Gezondheid staan ook inzet van eHealth en opleiden van medewerkers in een persoonsgerichte aanpak centraal bij UNICUM.

Meer lezen?
Agenda

Donderdag 13 juni: de Jaarconferentie Alles is Gezondheid 2019.

Donderdag 25 september: twee-daagse InEen: 'De Juiste Zorg op de Juiste Plek' 2019.Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp