Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 3
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Anders denken en anders doen
 

Vrijwel alle patiënten met een chronische ziekte krijgen te maken met leefstijlverandering en omgaan met de gevolgen van een ziekte, zegt medisch psycholoog Veronica Janssen. Zij is verbonden aan het Hart Long Centrum van het LUMC en de universiteit van Leiden, en is gespecialiseerd in gedragsverandering bij chronische patiënten. “Als zorgverleners kijken we vaak naar zaken als leefstijl, medicatie, behandeling, maar wat ik altijd een relevantere vraag vind is: hoe ziet herstel er voor jou uit? Dan gaat het veel meer over doelen.”
Meer lezen?
"Inmiddels ben ik weer de oude, maar met een nieuw hart"

In 2001 kreeg Koos van Staveren een nieuwe hartklep. De operatie liep op het nippertje goed af. Het revalidatietraject was lang en vooral psychisch zwaar. “Ik hoop dat ik met mijn verhaal lotgenoten kan inspireren: het komt goed.”

Bekijk de video van Kom Verder ambassadeur Koos hier.
Verleiden tot betere zelfzorg volgens zorgverleners en patiënten

Wat er is voor nodig om zorgverleners én patienten te verleiden om meer met zelfzorg te gaan doen? Die vraag stond centraal tijdens de meest recente werksessie georganiseerd door Zelfzorg Ondersteund op 31 januari. De resultaten van de werksessie zijn gebundeld en gevisualiseerd in een experience flow.

Meer lezen?
Donatie voor de Bas van de Goor Foundation

De Stichting Zorg binnen Bereik doneerde afgelopen week ruim drieduizend euro aan de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). In 2016 hield de Stichting Zorg binnen Bereik – na zeven jaar – formeel op te bestaan. Als laatste geste doneert Zorg binnen Bereik nu het resterende bedrag aan de stichting van Bas van de Goor.

Meer lezen?
A Hub for Care

In zijn ruim 20 jaar bij Philips werkte Mark Hartevelt (Care Revision) met vele innovatiemethodes om de wensen en behoeftes van eindgebruikers beter te begrijpen zoals design thinking, focusgroepen, etnografisch onderzoek, service blueprinting en journey mapping. Het is dan ook een absolute must voor een commercieel bedrijf als Philips met consumentenproducten om de eindgebruiker centraal te stellen. Maar ook voor de zorg kan deze aanpak waardevol zijn, aldus Hartevelt.

Meer lezen?
Agenda

Vrijdag 16 maart: Nationale Diabetes Dag, bedoeld voor iedereen voor wie diabetes een zorg is. Rijtuigenloods Amersfoort, georganiseerd door de Nederlandse Diabetes Federatie.

Vrijdag 6 april: Jaarcongres Arts & Voeding: “Gezonde darmen, gezond lichaam?”
Jaarbeurs Utrecht, georganiseerd door Vereniging Arts & Voeding

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp