Copy
Kom Verder, samenwerken aan je gezondheid
Bekijk deze email online

Nieuwsbrief Kom Verder

Welkom bij de nieuwsbrief voor en door de Kom Verder Ambassadeurs. We praten u graag bij over de afgelopen maanden en vertellen wat onze ambassadeurs voor activiteiten hebben ondernomen. 
Zorg innovaties testen bij Saltro
In juli zijn Kom Verder ambassadeurs Han, Mike en Geert naar diagnostisch centrum Saltro geweest voor de Saltro Valley. Dit is een bijeenkomst van het Saltro Innovatie-team waarmee zij zorgvragers, zorgverleners en medewerkers willen betrekken en inspireren bij innovatie. 

Han heeft de pijnloze prik getest. Een apparaatje waarmee je als patient zelf en pijnloos bloed kunt afnemen. “Het enige dat je voelde was een duwtje. Vergelijkbaar met een porretje met een vinger. Het liet een mooi rondje na op de huid. Inmiddels is hier niets meer van te zien. Hierna de discussie voor wie dit een goede manier kan zijn. Denk aan mensen met prikangst, denk aan kleine kinderen. Ik zie hier in ieder geval toekomst in”. Daarnaast werd feedback gevraagd op een mini laboratorium dat meegenomen kan worden naar mensen thuis of de huisartsenpraktijk om ook buiten het lab direct labresultaten te kunnen genereren. Er is gezamenlijk gebrainstormd over waar dit zinvol in te zetten.
Cor Kil op de video
Ambassadeur Cor Kil heeft meegewerkt aan een video interview die werd getoond tijdens het Ineen evenement De Juiste Zorg op de Juiste Plek; de regio in beweging. De video is een introductie voor een gesprek over het betrekken van de patiënt bij de zorg en het bieden van de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP). 
Bekijk de video hier. 
Ideeën over inzet Kom Verder spel?
Het Kom Verder spel wordt nog steeds regelmatig gespeeld bij met name patiëntenorganisaties door enkele Kom Verder ambassadeurs. Deelnemers zijn enthousiast, het zet aan tot nadenken en ze ervaren het als een leuke middag. Mocht je zelf een idee hebben om het spel ergens te spelen, neem dan contact op met Ellen Struijcken.
Nationale Diabetes Challenge Festival 2019
Op zaterdag 28 september 2019 vond het Nationale Diabetes Challenge Festival Festival plaats bij De Uithof in Den Haag. Er liepen die dag 4500 (!) mensen die 20 weken hebben getraind met elkaar de 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ook enkele andere Kom Verder ambassadeurs hebben meegelopen en waren aanwezig tijdens het festival.

Kom Verder ambassadeurs (Kitty, Jos, Gert en Wouter) reisden af naar het NDC Festival. De vier Kom Verder ambassadeurs bemanden de Kom Verder stand en inspireerden aanwezigen met hun eigen verhaal, gaven tips en tricks geven voor een volgende stap en deelden informatie over Kom Verder.

Wilt u in 2020 ook meelopen? Inschrijven voor de NDC 2020 kan vanaf 4 december.

Bent u erbij? Symposium Connect - 12 december

Op 12 december brengen we alle kennis over persoonsgerichte zorg voor chronisch zieken samen met iedereen die er een bijdrage aan levert. Dit doen we onder voorzitterschap Rob Dijkstra (oud-voorzitter NHG) op het symposium CONNECT!

Tijdens dit symposium:
  • hoort u hoe partijen zoals zorgverzekeraars, zorggroepen, zorgverleners, patiënten(verenigingen) en kennisinstellingen persoonsgerichte zorg invoeren en verder brengen;
  • krijgt u overzicht van de huidige status, de projecten en initiatieven en hoe deze met elkaar samenhangen;
  • maakt u connectie met voorlopers op het gebied van persoonsgerichte zorg. Patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars, ICT-leveranciers, beleidsmakers en minister Bruins;
  • spreekt u af hoe we in 2020 gezamenlijk de opschaling van persoonsgerichte zorg voortzetten.
Nog niet ingeschreven? Het kan nog via de volgende link.
Bedankt! 
Velen van jullie hebben meegedaan aan diverse oproepen voor enquêtes, zoals een enquête om te onderzoeken wat de behoeften en wensen van patiënten zijn bij het thuis ontvangen van medische hulpmiddelen. Fijn dat hier tijd aan wordt besteed!
Meer informatie?
Voor nadere informatie, vragen, feedback of ideeën kunt u contact opnemen met Ellen Struijcken via
e.struijcken@zelfzorgondersteund.nl of 06 - 43 26 70 40.
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meldt u dan af van onze mailinglijst

Email Marketing Powered by Mailchimp