Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 1
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Een ander soort gesprek met patiënten


Minder gericht op protocollen en 'afvinken', meer op persoonlijke context en doelen van patiënten. Bij persoonsgerichte zorg worden patiënten (met een chronische aandoening) gestimuleerd om zelf na te denken wat ze prettig vinden, en gestimuleerd tot een proactieve houding. Dat vraagt om een ander wijze van consultvoering. Met meer ruimte en tijd voor de persoonlijke context van een patiënt, en meer ruimte voor een persoonlijke benadering. Maak kennis met (zorg)organisaties die een nieuw consult- of gespreksmodel ontwikkelen en inzetten.

Meer lezen?
eHealth week 2018: 20 t/m 26 januari

Van innovatielabs, workshops, open dagen, demonstraties, webinars tot aan theatervoorstellingen en pop-up stores door heel Nederland. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de Informatie-Samenleving organiseren van 20 tot en met 26 januari de eHealth week. Samen met partners willen zij zoveel mogelijk Nederlanders met eHealth in contact brengen.

Meer lezen?
Brengt u in 2018 beweging in de praktijk?

In 2018 wandelt de Bas van de Goor Foundation door met de Nationale Diabetes Challenge. De NDC is een wandelinterventie voor mensen (met diabetes) die met een persoons-gerichte aanpak laat zien dat bewegen een uitstekend medicijn is voor een gezonde(re) leefstijl. Afgelopen jaren toonde het medisch onderzoek al aan dat de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers significant verbeterde. Wandelen als andere vorm van consult met meer energie voor zowel de patiënten als de zorgprofessional. Bekijk deze video om te zien wat de challenge u kan opleveren. Medio januari 2018 organiseert de Foundation diverse geaccrediteerde inspiratie-bijeenkomsten. U bent van harte welkom.
Basiseisen zelfzorg-apps en -platforms 2018 gepubliceerd

De coöperatie Zelfzorg Ondersteund heeft eind 2017 de jaarlijkse update van de basiseisen en het normenkader gepubliceerd. Hiermee kunnen leveranciers van digitale programma’s voor ondersteunde zelfzorg toetsen of hun aanbod voldoet aan de eisen die zijn opgesteld door gebruikers en experts. De leveranciers op de lijst van goedgekeurde zelfzorgplatforms van Zelfzorg Ondersteund zijn allemaal up-to-date.

Meer lezen?
Overname VitalHealth software

Philips maakt de overname bekend van VitalHealth, aanbieder van eHealth-applicaties voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie en voor kwetsbare ouderen. De platforms van VitalHealth worden onder meer gebruikt als ketenzorg-systeem.

Meer lezen?
Agenda

16 januari t/m 1 februari: informatie-bijeenkomsten Nationale Diabetes Challenge 2018
  • Dinsdag 16 januari 2018 - Sportstad Heerenveen, Heerenveen
  • Donderdag 18 januari 2018 - Amsterdam Arena
  • Dinsdag 23 januari 2018 -  Van der Valk, Ridderkerk
  • Dinsdag 30 januari 2018 - Arnhem, Sportcentrum Papendal
  • Donderdag 1 februari 2018 - Eindhoven

20 t/m 26 januari: landelijke eHealth week - ZO! organiseert praktijkbezoek Maarheezee (invitational), met o.a. secretaris-generaal Eric Gerritsen

30 januari: KetenzorgNU kick-off: het Nieuwe Zorgwerken, 17.30 - 21.00 te Utrecht

31 januari: ZO! workshop 'Verleiden om eHealth te gebruiken': de workshops die op 11 december 2017 georganiseerd werden en i.v.m. winterse weer niet doorgingen, worden eind januari opnieuw georganiseerd. 


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp