Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 9
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

PRISMA als 'goed onderbouwde leefstijlinterventie' erkend


PRISMA diabetes en PRISMA preventie diabetes van Amsterdam UMC zijn officieel erkend als ‘Goed onderbouwde leefstijlinterventies’ door het RIVM. PRISMA is bekend als groepseducatie programma voor mensen met diabetes type 2. Inmiddels is het programma doorontwikkeld voor gebruik bij preventie en behandeling voor meerdere leefstijlgerelateerde aandoeningen, zegt Suzanne Bader, ontwikkeling en training PRISMA bij AmsterdamUMC..

Meer lezen?
Regionale avondnascholingen over nieuwe ontwikkelingen in de eerste lijn

Mensen met diabetes hebben een twee tot vier keer verhoogde kans om hart- en vaatziekten te krijgen en daaraan te overlijden. Waardoor komen hart- en vaatziekten bij diabetes type 2 zo vaak voor? Zijn mensen met diabetes op de hoogte van de risico’s en leefstijlinterventies? En wat weten ze over voorgeschreven medicatie? De Diabetes Academie organiseert 20 regionale avondnascholingen voor praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners in 2019 en 2020.

Meer lezen?
Finale Nationale Diabetes Challenge

Het Nationale Diabetes Challenge Festival op de laatste zaterdag van september is inmiddels een begrip. Met elkaar sluiten mensen met diabetes of andere chronische aandoeningen een periode van 20 weken werken aan hun gezondheid af. Dit jaar kwamen ruim 4.000 deelnemers naar De Uithof in Den Haag om de wandelchallenge feestelijk af te sluiten.

Meer lezen?
Connect Symposium over moderne persoonsgerichte zorg

Op 12 december organiseert ZO! hét symposium over moderne persoonsgerichte zorg. Met een sterk netwerk van experts op het gebied van eigen regie, eHealth en financiën zetten we flinke stappen om moderne persoonsgerichte zorg de normaalste zaak van de wereld te maken. Tijdens het plenaire deel hoort u van landelijke partijen wat hun bijdrage gaat zijn aan moderne persoonsgerichte zorg én hoe die bijdrages met elkaar samenhangen. Deze partijen zijn in ieder geval: NHG, DVN, CZ, InEen, Zilveren Kruis, NDF, Menzis, OPEN, VGZ, Patiëntenfederatie Nederland, De Friesland, Longfonds, ONVZ, Harteraad, PGO support en Medmij.

Meer informatie volgt via zelfzorgondersteund.nl.
"Ik had geen idee dat sporten zoveel voor je kon betekenen"

Samia Bakour-Alla heeft diabetes type 2. Tijdens haar laatste zwangerschap veranderde de zwangerschapsdiabetes in diabetes type 2. Samia ontdekte welke impact meer bewegen op haar gezondheid en ziekte hebben, en deelt aan Kom Verder haar verhaal.

Meer lezen?
Agenda


7 en 8 oktober: Het negende Games for Health Europe Congres vindt plaats in Eindhoven. Meer informatie via Games for Health Europe.

Dinsdag 5 november: Congres Positieve Gezondheid in de praktijk: Persoonsgericht werken in de langdurende zorg, door IPH & Vilans.

Donderdag 7 november: Alliantie Gezondheidsvaardigheden. Goede zorg en preventie, hoe maken we dat toegankelijk voor iedereen? Netwerkbijeenkomst


Bekijk alle evenementen via zelfzorgondersteund.nl/agenda.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences