Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 2
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

“Wees je eigen onderzoeker, raad ik mijn patiënten vaak aan”


“Geen pillen maar paprika”. Met die boodschap in landelijk dagblad NRC sneed huisarts Tamara de Weijer in 2017 een belangrijk thema aan: dat van leefstijl als medicijn. De Weijer is oprichter en voorzitter van Vereniging Arts en Voeding en zet zich in om de bewustwording van leefstijl als medicijn te vergroten bij artsen, opleiders, de overheid en verzekeraars. De vereniging organiseert vrijdag 6 april het grootste artsencongres op het gebied van voeding: het zevende Arts en Voeding Congres met als thema ‘Darmgezondheid’.

Meer lezen?
"Ik ben een mens met een chronische aandoening, en probeer zoveel mogelijk uit mijn leven te halen"

Vier patiënten - en Kom Verder ambassadeurs - vertellen over hun werkzaamheden als ervarings-deskundige en leggen uit waarom de zorg verbetert als de (huis)arts beter naar de patiënt luistert. Wilt u meer weten over ervaringsdeskundigen inzetten bij vormgeven van (chronische) zorg, beleid of als gesprekspartner? Zelfzorg Ondersteund helpt u graag verder, via info@zelfzorgondersteund.nl.

Bekijk de nieuwe video
Digitale ondersteuning voor hartfalen-patiënten

Met toevoeging van Empower van 24CARE zijn er inmiddels zes zelfzorgplatforms en meerdere zelfzorg-apps die aan de minimale basiseisen van gebruikers - zorgverleners en zorgverzekeraars - voldoen. Joop Wallenburg en Freek Baars van 24CARE vertellen over het zelfzorgplatform Empower, waarmee patiënten met hartfalen een online platform hebben om vanuit huis hun metingen door te sturen.

Meer lezen?
Kom Verder ambassadeur stelt zich voor: Menno

Menno Wagenaar (64 jaar) woont samen met zijn vrouw in Hilversum. Al van kinds af aan kampt Menno met gezondheidsklachten: hij heeft astmatische bronchitis. Dat weerhield hem er niet van om ruim veertig jaar actief te zijn op de arbeidsmarkt. “Ik ben daar best trots op: niet veel mensen met een chronische ziekte houden werken zo lang vol.”

Meer lezen?
ZO! kennissessie 'opschalen van eHealth'

Recent hield Zelfzorg Ondersteund een werksessie met gebruikers van eHealth, zorgverleners en leveranciers. Het thema: hoe gaan we naar een half miljoen? Met andere woorden: wat is er nodig om een half miljoen patiënten actief eHealth te laten gebruiken? De werksessie was een succes, met goede energie, een flink aantal bezoekers en stap verder in de goede richting.

Ook een kennis/werksessie bijwonen? Blijf via info@zelfzorgondersteund.nl op de hoogte.
Agenda

Vrijdag 9 februari: Informatiebijeenkomst Nationale Diabetes Challenge 2018, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation - Amsterdam Arena, Amsterdam

Vrijdag 16 februari: Informatiebijeenkomst Nationale Diabetes Challenge 2018, georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation - Sportstad Heerenveen, Heerenveen

Vrijdag 6 april: Jaarcongres Arts & Voeding: “Gezonde darmen, gezond lichaam?” Jaarbeurs Utrecht, georganiseerd door Vereniging Arts & Voeding 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2018 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp