Copy
Nieuwsbrief Zelfzorg Ondersteund editie 11
Klik hier om deze e-mail online te bekijken

Landelijke organisaties verder met ondersteunde zelfzorg


Ondersteunde zelfzorg de normaalste zaak van de wereld maken. Dat gaan zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, Nederlands Huisartsen Genootschap, InEen, Nederlandse Diabetes Federatie en MedMij samen doen. Ze presenteerden hun plannen tijdens Symposium Connect! donderdag 12 december in Nieuwegein. Minister Bruins van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nam de resultaten en de gezamenlijke vooruitblik in ontvangst, die ondertekend werd door alle partijen.

Wij nemen afscheid van u in deze laatste nieuwsbrief, waarmee we u de kennisproducten en tools aanreiken die we de afgelopen periode hebben ontwikkeld. Die resultaten en inzichten delen we graag met u. Met dank voor de jarenlange mooie samenwerking!

Hartelijke groet, 
Pieter Jeekel, Nicole van Loy en Brenda Huizinga
 
Connect! Samen verder met de opschaling van ondersteunde zelfzorg
Samen verder met de opschaling van ondersteunde zelfzorg

De resultaten van zes jaar coöperatie Zelfzorg Ondersteund zijn gebundeld in een publicatie, die werd gelanceerd tijdens Symposium Connect! op 12 december 2019. Samen verder met de opschaling van ondersteunde zelfzorg is een handzaam boekje waarin alle ervaringen, geleerde lessen en inzichten voor de toekomst verzameld zijn. Pieter Jeekel en Nicole van Loy (directie ZO!) geven een voorzet voor vervolg in 2020.

Meer lezen?
Infographic: Persoonsgerichte zorg

Hoe kunt u moderne persoonsgerichte zorg inzetten in uw organisatie? Die vraag vormde het startpunt voor de infographic die InEen en Zelfzorg Ondersteund ontwikkelden. De infographic toont de onderdelen van persoonsgerichte zorg, geeft tips en adviezen vanuit de praktijk en biedt handvatten voor de implementatie van persoonsgerichte zorg.

Meer lezen?
Gezondheid als verdienmodel

Binnen de ‘Gezonde Rekenkamer’ voerden verschillende partijen in 2019 samen de dialoog over gezondheid als leidend principe bij een verdienmodel. De opbrengsten en inzichten uit die terugkerende dialoog over gezondheid als verdienmodel zijn gebundeld in deze publicatie, die werd gepresenteerd tijdens het Symposium Connect!

Meer lezen?
Infographics voor uw patiënten

Wat kan helpen om het gezondste uit jezelf te halen? Samen gezonder worden, hoe doe je dat? In nauwe samenwerking met de Harteraad, Longfonds, Diabetesvereniging Nederland en Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelde Zelfzorg Ondersteund twee infographics gericht op patiënten.

Meer lezen?
"Uit de coöperatie, het land in"

Ondersteunde zelfzorg de normaalste zaak van de wereld maken: die missie deelden Nicole van Loy en Pieter Jeekel, directie Zelfzorg Ondersteund. De afgelopen zes jaar stonden zij als directie aan het roer van de coöperatie. Ze blikken terug op het afsluitende Symposium Connect!

Meer lezen?
"De coöperatie Zelfzorg Ondersteund heeft ons veel gebracht, ook als verzekeraars”
Connect! via LinkedIn

De coöperatie Zelfzorg Ondersteund houdt per 2020 formeel op te bestaan. Maar de doorontwikkeling van moderne persoonsgerichte zorg wordt door vele partijen in het veld opgepakt. Wilt u op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen en nieuws van partners? Sluit u ook aan bij de Connect! LinkedIn pagina om op de hoogte te blijven!

LinkedIn Connect!
Bekijk de presentaties van symposium Connect!

Bent u benieuwd naar de presentaties van andere workshops? Op de website van Zelfzorg Ondersteund worden alle beschikbaar gestelde presentaties verzameld en gedeeld. Zodat u ook de inzichten van de sessies waar u niet bij was, kunt bekijken.

Meer lezen?
Symposium Connect!


Fadua el Bouazzaoui, Stichting Gezondheidsvoorlichters: “Gedragsverandering begint bij bewustwording. Met kennis bestrijd je onwetendheid."

Dagvoorzitter Rob Dijkstra: "Ik heb na vandaag een rotsvast vertrouwen dat we hier iets goeds hebben neergezet dat verder opgeschaald kan worden."

Minister Bruno Bruins: "Eigen regie maakt zorg even goed én goedkoper."


Pieter Jeekel (ZO!): "Dit is uw succes: u bent bezig geweest om ondersteunde zelfzorg te implementeren in de afgelopen jaren, en met succes."


Bekijk alle publicaties van Symposium Connect! via zelfzorgondersteund.nl/publicaties.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Zelfzorg Ondersteund, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp