Copy
View this email in your browser
Hallo jij!

Veel plezier met deze Friday Fun Five. Vijf fijne dingen die ik deze maand online en offline vond voor jou.

 

 My favorite magazine

Het Canadese magazine waar ik fan van ben. Want het is 'For the creative and curious' en ja, dat ben ik natuurlijk. En jij ook. Het blad stond weer vol met artikelen over illustreren, typografie, ontwerpen en creatieve ondernemers (en ook wat craft).

Website Uppercase magazine 
- O.a. te koop bij Atheneum Boekhandel in Amsterdam en Haarlem en Bruil in Meppel.
- Meedoen? Ze geven regelmatig boeken uit waar je je werk voor kan inzenden. 

❷ Oktober aanmoediging 

En...wat ga jij maken in oktober? Wat het ook is, je kan vast wel een aanmoediging gebruiken. Vandaar de poster. En als je het nog niet weet: ik zag de aankondiging van het jaarlijkse Inktober al voorbij komen. 31 dagen, 31 tekeningen, met z'n allen. Elke  dat een ander prompt (lees zie hier onder).

Website Inktober
Deel je tekeningen online met #Inktober.

 Zwemboek van Lisa Congdon

Het boek The Joy of Swimming van Lisa Gongdon kwam uit. Ik houd van zwemmen (liefst in duinmeertjes) en bewonder Lisa om wat ze maakt en hoe ze haar creatieve onderneming aanpakt. Was fijn voor paar uurtjes lezen en bladeren in de zonnige nazomer achtertuin.

Er staan veel zwemmers in die voor plezier of carrière zwemmen en dat zijn in haar boek uitsluitend Amerikanen. Maar geeft niks, fijn boek voor alle zwemmende tekenaars, illustratoren, ontwerpers en kunstenaars. En - heus - ook voor niet zwemmers.

Website van Lisa Congdon
Het boek is te koop op amazon.com en ook via bol.com te bestellen. Een ander fijn boek van haar dat ik las is Art Inc. 'The Essential Guide for Building Your Carreer as an Artist'. (Waarom Schrijven Ze In Amerika Toch Al Die Titels Zo?)

 ❹ Christoph Niemann

Een inspirerende illustrator waarvan ik op 99U in september nog eens zijn lezing bekeek over de drie angsten die elke creatief tegen komt op zijn of haar pad. Hij doet het met humor en dat is altijd fijn.
Verder doet hij persoonlijke projecten zoals deze hier onder waar hij dus ook echt de tijd voor maakt (applaus), naast het werken voor o.a. The New Yorker.

Website Christoph Niemann

 Potverdrie. Jiiiiha!

Wat ik ook mooi tegenkwam in September is de mail van mijn online kassa met de mededeling dat mijn Artist Wake Up Call out of stock was. Dat vind ik te feestelijk om niet te noemen. Zondag is de feestelijke kick-off in Amsterdam. En voor wie de boot miste: Maart 2017 is de volgende.

Fijn dat je er (weer) was! Gun iemand anders ook deze Friday Fun. Kies via welk kanaal:
Deel deze Friday Fun
Tweet deze Friday Fun
Mail deze Friday Fun
Sabine Wisman is een Nederlandse schrijver en illustrator die al vijftien jaar werkt voor uitgevers en andere fijne bedrijven die houden van frisse illustraties. Daarnaast moedigt ze andere creatieven graag aan: ze applaudiseert tijdens haar workshops en online programma's wat af.
Sabine Wisman online:
Copyright © 2016 Sabine Wisman, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sabine Wisman · Bronsteeweg 74 · Heemstede, 2101 AE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp