Copy
Nieuwsbrief Solid Road 04/2015

In deze nieuwsbrief:
-Vaktraining als voorbereiding op terugkeer
-Training Grafisch ontwerpen
-Training op maat
-Pilot Activeren 
View this email in your browser

Vaktraining als voorbereiding op terugkeer

De afgelopen 8 maanden heeft Solid Road 10 mensen begeleid en voorbereid op terugkeer naar hun land van herkomst.
Wij zijn blij om te zien dat de vaktrainingen goed bij de behoefden en talenten van onze deelnemers aansluiten en dat zij tijdens de trainingen vaardigheden kunnen leren waarmee zij in hun land van herkomst een nieuw bestaan kunnen opbouwen.

Onze deelnemers zijn naar volgende landen teruggekeerd: Egypte (1), Libanon (1), Albanië (2), Armenië (3), Bosnië (1), Nigeria (1) en Angola (1)

Zij hebben volgende trainingen gevolgd:Grafisch ontwerpen, Webdesign, Horecatraining, Houtbewerking, Heftruckchauffeur.

Daarnaast hebben wij ook volgende 'trainingen op maat' aangeboden: Bloemschikken en Retailtraining: oprichten van een supermarkt.

In deze nieuwsbrief willen wij een paar van deze trainingen verder uitlichten:

Een van onze deelnemers is bezig met het praktijkexamen heftruckchauffeur. Hij is geslaagd!

Training Grafisch ontwerpen:

Van oktober tot december 2014 heeft een Armeense ex-asielzoeker de training grafisch ontwerpen bij Solid Road gevolgd.

Tijdens de training heeft hij geleerd om logo's, flyers en visitekaartjes te ontwerpen. Als eindwerkstuk is hij met een echte opdracht aan de slag gegaan: het ontwerpen van een logo en huisstijl van een klussenbedrijf. Dit logo staat nu op de bedrijfsbus van de eigenaar:

In januari 2015 is hij samen met zijn vrouw en kinderen naar Armenië vertrokken.

De bedrijfsbus met het logo van onze Armeense deelnemer.

Training op maat:

Training op maat betekent dat wij voor mensen die een training willen volgen die wij niet in ons aanbod hebben deze training specifiek gaan opzetten.

Uit de gezinslocatie Burgum kregen wij een vraag van een Armeense vrouw die een training bloemschikken wilde gaan volgen. In de buurt van Burgum hebben wij een gediplomeerde bloemiste gevonden die haar de training wilde geven.

Haar trainer was erg enthousiast over haar talent en creativiteit voor bloemschikken. Inmiddels is ook zij naar Yerevan vertrokken.

Een andere training op maat was de retailtraining: opzetten van een supermarkt.

Twee maanden lang heeft een vrouw uit Nigeria bij Solid Road de Retailtraining: opzetten van een supermarkt gevolgd. Hierbij werd zij gecoacht door een van onze businesstrainers die in Nederland retailmanager is bij een grote Nederlandse supermarkt en regelmatig in Afrika is om er businesstrainingen te geven. De coaching heeft haar geholpen om een realistisch businessplan te schrijven dat aansluit bij de doelgroep die zij wil bereiken.

De levensmiddelen en andere producten voor haar supermarkt heeft zij samen met Solid Road van haar re-integratiebudget in Nederland ingekocht. Solid Road heeft haar ook ondersteund bij het verschepen van de levensmiddelen.
Op het kantoor van Solid Road hebben wij samen een logo en een visitekaartje voor haar bedrijf ontworpen.

Pilot Activeren
De afgelopen maanden heeft Solid Road op de gezinslocaties Burgum, Gilze en Den Helder een training basiscomputervaardigheden aangeboden. Deze training was voor bewoners die geen of erg weinig computerervaring hebben. Tijdens de 8 weken durende training hebben de deelnemers geleerd om te werken met Open Office Writer (tekstverwerking en tekstopmaak), e-mail, social- media en Skype.
In maart waren de afsluitende presentaties en hebben de deelnemers als eindwerkstuk een eigen Curriculum vitae laten zien die zij zelf hebben geschreven en opgemaakt.

De komende weken en maanden gaan wij naast ons algemene trainingsaanbod verder met het aanbieden van trainingen op maat en gaan wij de samenwerking met bedrijven verder intensiveren. In de volgende nieuwsbrief leest u er meer over.

Solid Road
Eilbrachtstraat 8
6511 LX Nijmegen
06-27480885
info@solidroad.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 
@SolidRoad_nl
@SolidRoad_nl
www.solidroad.nl
www.solidroad.nl