Copy
Nieuwsbrief Solid Road 04/2016
 

-Terugkeer naar Armenië: Kapperstraining succesvol afgerond

-Training Permanente Make-up

-Terugkeer naar Ghana: training grafisch ontwerpen

-Update van Terence uit Oeganda

View this email in your browser

In de afgelopen maanden zijn 15 deelnemers van Solid Road teruggegaan naar hun land van herkomst. Zij komen onder andere uit Armenië, Rusland, Ghana en Oeganda. In deze nieuwsbrief leest u meer erover hoe wij hen begeleiden bij terugkeer naar hun land van herkomst.

 

Masterclass tondeuse- en contourtechnieken succesvol afgerond. Op de voorgrond het model dat door onze Armeense deelnemer werd geknipt.
 

Terugkeer naar Armenië: Kapperstraining succesvol afgerond

Een van onze deelnemers, een Armeense man die lange tijd op een van de gezinslocaties in Nederland heeft gewoond is deze week samen met zijn ouders naar Armenië vertrokken. Jaren geleden had deze man in Armenië een kappersopleiding gevolgd maar daarna niet meer veel met zijn vak in Nederland gedaan.

In het kader van zijn voorbereidingen op terugkeer heeft Solid Road een kapperstraining georganiseerd. Hij heeft deelgenomen aan een Masterclass tondeuse- en contourtechnieken voor moderne herenkapsels en hij heeft een intensieve kapperstraining van drie maanden gevolgd om naast herenkapper ook dameskapper te worden. De training heeft hij succesvol met een certificaat afgerond. Van een deel van zijn re-integratiebudget heeft hij samen met Solid Road professionele kappersbenodigdheden in Nederland gekocht die hij mee heeft genomen naar Armenië zodat hij in Armenië direct aan de slag kan gaan als kapper. In Armenië wordt hij in Jerevan door onze partnerorganisatie begeleid die hem helpt een nieuw bestaan in Armenië op te bouwen.

Training Permanente Make-up,

Een Russische mevrouw die ook op een gezinslocatie in Nederland woont kwam met een hele specifieke vraag naar Solid Road. Zij wilde graag Permanente Make-up (PMU) leren zodat zij in Rusland met deze vaardigheden een nieuw bestaan kan opbouwen. Tijdens het intakegesprek vertelde zij dat zij in Rusland binnen de levensmiddelenbranche had gewerkt. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat zij veel creatieve vaardigheden bezat, oog voor detail had en passie voor het beroep van PMU specialiste.

Solid Road heeft voor haar een professionele PMU specialiste gevonden waar zij het vak kon leren. Na een eerste uitgebreide kennismaking is zij begonnen met de opleiding en heeft zij zich de verschillende technieken erg snel eigen gemaakt. Zij is zich nu samen met haar gezin aan het voorbereiden op terugkeer naar Rusland.

Terugkeer naar Ghana: training grafisch-ontwerpen,

De afgelopen maanden heeft een Ghanese asielzoeker met veel inzet de training grafisch ontwerpen bij Solid Road gevolgd. Hij heeft geleerd om foto's te bewerken en logo's, visitekaartjes en een huisstijl te ontwerpen.

Solid Road werkt bij de training grafisch ontwerpen met zogenaamde Open Source software die ook door professionele designers in Nederland wordt gebruikt. Het voordeel hiervan is dat deze software ook in de landen van herkomst gratis gedownload kan worden en ook updates en handboeken in verschillende talen gratis beschikbaar zijn.

Samen met Solid Road heeft onze Ghanese deelnemer van een deel van zijn re-integratiebudget een laptop gekocht met een goede prestatie waarop wij de software hebben geherinstalleerd. De laptop heeft hij in het vliegtuig meegenomen naar Ghana zodat hij in Ghana direct als grafisch ontwerper kan beginnen.

Update van Terence in Oeganda

Misschien herinnert u zich nog dat wij in de laatste nieuwsbrief van Terence hebben bericht. Terence heeft via Solid Road in Nederland een training gevolgd bij een groot biologisch kippenbedrijf met legkippen.

Hij is teruggegaan naar Oeganda en is met behulp van onze partnerorganisatie in Oeganda een eigen kippenbedrijf begonnen. Terence heeft ons deze foto gestuurd van zijn eerste jonge kuikentjes in zijn zelfgebouwde kippenschuur.

In de volgende nieuwsbrief leest u meer over (ex)-asielzoekers die wij begeleiden bij terugkeer naar hun land van herkomst.
Wilt u tussendoor op de hoogte blijven over ons werk? Wij plaatsen regelmatig updates op Twitter en de website van Solid Road.
Solid Road
Eilbrachtstraat 8
6511 LX Nijmegen
06-27480885
info@solidroad.nl

Steun het werk van Solid Road en geef ex-asielzoekers een nieuwe toekomst:

NL55 RABO 0180 7957 16 t.n.v. Stichting Solid Road

Solid Road heeft een ANBI status, de giften zijn aftrekbaar.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Solid Road · Eilbrachtstraat 8 · Nijmegen, Gelderland 6511 LX · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp