Copy

29 april 2019

8951bd34-1dea-4e43-8402-f23178154898.jpg
 

Beste lezers,

 

Een aantal weken geleden organiseerden de Calo (Hogeschool Windesheim) en SMART MOVES! de bijeenkomst 'Share to Move'. Enthousiaste aanwezigen uit onderzoek, beleid en onderwijs kwamen samen om kennis en ervaringen rondom bewegen en leren te delen.

In deze nieuwsbrief een korte terugblik op de bijeenkomst. Wil je ook meedenken of meedoen, meld je dan aan bij de SCHOOL MOVES! community via: http://www.calozwolle.nl/?portfolio=school-moves

Save the date! Op woensdag 6 november 2019 organiseren de KVLO en Calo (Windesheim) een PO studiedag met het thema 'meer en beter bewegen op school'.

U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van een van de vele partijen die deelnemen aan SMART MOVES!.

 

Amika Singh, Projectleider SMART MOVES!

Vera van den Berg, Promovendus SMART MOVES!

 

     

Verslag Share to Move!

Op 13 februari j.l. kwam op de Calo (Hogeschool Windesheim) een groep van 30 enthousiaste mensen uit onderzoek, beleid en schoolpraktijk samen om ervaringen en kennis te delen over meer en beter bewegen op school. De bijeenkomst werd geleid door Jeroen Steeman, opleider aan de Calo.

Na een aftrap door projectleider Amika Singh, vertelden onderzoeker Vera van den Berg en vakleerkracht/opleider Aukje de Groot over het project ‘Bewegen op school: implementatie op maat’. Op basis van onderzoek blijkt het succesvol implementeren van meer bewegen op de basisschool erg lastig. Het lijkt dan ook belangrijk om beter aan te sluiten bij de behoeften, voorkeuren en vaardigheden van groepsleerkrachten. Aukje en Jeroen zijn aan de slag gegaan met een aantal groepsleerkrachten. Aansluitend bij hun behoeften, voorkeuren en vaardigheden hebben ze verschillende beweegactiviteiten ontwikkeld waarin bewegen gekoppeld werd aan de lesstof (rekenen, taal). Er werden inspirerende videobeelden getoond van leerlingen die met veel enthousiasme aan het bewegend leren deelnamen!

Dat het thema ‘bewegend leren’ leeft is duidelijk. Op meerdere plekken in het land zijn pioniers gestart met initiatieven op dit gebied. Een goede ontwikkeling! Maar toch blijken er nog veel onduidelijkheden te zijn. Corine Visser (opleider Calo) plaatste tijdens haar presentatie een kritische noot over de huidige terminologie en de verscheidenheid aan beweegactiviteiten die ingezet worden. Ook vanuit de zaal werd de discussie hierover aangewakkerd. Meer duidelijkheid is dan ook gewenst over het hoe, wat en waarom van meer en beter bewegen op school. Op basis van een vijftal vraagstukken gingen de aanwezigen aan de slag om hier meer zicht op te krijgen.

Met veel enthousiasme werden ideeën gedeeld en ontstonden er interessante discussies. Alle deelnemers werden uitgenodigd om aan te sluiten bij het SCHOOL MOVES! Netwerk (http://www.calozwolle.nl/?portfolio=school-moves), waarin scholen en professionals experimenteren en ervaringen delen op het gebied van bewegen op school. De bijeenkomst werd afgesloten met een borrel.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SMART MOVES! · van der Boechorststraat 7 · Amsterdam, Noord Holland 1081 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp