Copy
KJV | Stemmen, feesten en bevraging materialen
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste coördinatoren,

Het leesjaar nadert intussen haar einde. Er zijn zelfs al stemmen binnen! We brengen jullie op de hoogte van enkele nieuwe plannen en veranderingen voor het einde van dit leesjaar en werpen al een korte blik vooruit.

Online stemmen verzamelen
De deadline om stemmen in te voeren is maandag 26 april. Voor groepen die geen fysieke of digitale bijeenkomsten meer hebben, is er opnieuw de optie om via een Google Form stemmen te verzamelen. Wil je dit gebruiken, stuur dan een mailtje naar mijn collega Simon. Hij bezorgt het document dat de stemformulieren in pdf-vorm vervangt en legt jullie uit hoe jullie te werk moeten gaan. Je moet uiteindelijk wel nog altijd de stemmen doorgeven via je account.
Voor groepen die online samenkomen, hebben we een aantal tips en ideeën om te stemmen verzameld in de update van de coronagids (onder punt 2).
Check zeker ook nog even de algemene info over stemmen op de site.

Einde van het leesjaar

Groep 1-4
Er zullen een tiental bovenlokale slotfeesten plaatsvinden waar minstens 3 KJV-groepen hun schouders onder zetten. We zijn verheugd dat we ondanks deze lastige tijden toch zoveel aanvragen binnenkregen. Daarnaast kwam ook de vraag om voor juryleden die hieraan niet kunnen deelnemen ook iets op touw te zetten. We vinden uiteraard dat alle juryleden die, ondanks de omstandigheden, toch gemotiveerd bleven en alle boeken uitlazen en stemden, een feestelijke afsluiting verdienen. Daarom hebben we beslist om in de periode tussen de telling van de stemmen en de bekendmaking van de winnaars per leeftijdsgroep een online ontmoetingsmoment met genomineerde auteurs en illustratoren te organiseren. Die sessies zijn voor iedereen gratis toegankelijk en zullen plaatsvinden op woensdag 28 april, zaterdag 1 mei, zondag 2 mei en woensdag 5 mei. Meer details volgen. 

PS: Voor alle groepen die zelf online lezingen plannen, vermelden we graag het handige overzicht van tips en tricks op de site van Auteurslezingen.

Groep 5, 6 en 7
Omdat we nog steeds in onzekere tijden leven, hebben we beslist om op zaterdag 8 mei online ontmoetingen op touw te zetten voor de oudste juryleden. Zo blijft ons belangrijkste doel van die dag gegarandeerd, nl. juryleden laten kennismaken met de makers van de boeken die ze lazen! Een meer gedetailleerd programma volgt later, sowieso zullen de digitale ontmoetingen in de namiddag plaatsvinden. Die dag worden bovendien ook de winnaars bekend gemaakt, om 13 uur. Wordt vervolgd!

Inspiratie voor opdrachten en workshops 

Opdrachten vanaf groep 3
Wil je graag afsluiten met een zoektocht, quiz… dan vind je alvast veel inspiratie vanaf groep 3 in onze vragen voor Bibster in dit Word-document én dit online document waarin kant-en-klare vragen en opdrachten van verschillende KJV-groepen verzameld worden. Vul gerust aan!

Boekenzoektochten voor de jongsten
Voor groep 1 en 2 zijn er nog Boekenzoektochten in de maak, die zetten we ten laatste eind maart online.

Feesthoed en diploma
Na het succes van de Jeugdboekenmaand-feesthoed én op vraag van enkele groepen, laten we ook een KJV-versie ontwerpen! Tegen eind maart te vinden op de site. De diploma's zijn nu al beschikbaar

Workshops MixKids
MixKids maakte in opdracht van en samen met de bibliotheek van Izegem voor groep 1 tot 6 een leuke, creatieve workshop op basis van één boek uit de selectie. Tijdens de workshop kunnen kinderen hun fantasie laten zegevieren en het verhaal echt voelen en beleven vanuit de ziel van het boek. De organisatie stelt haar aanbod ook open voor andere bibliotheken. Elke workshop duurt één uur en kan zowel online als in levende lijve. Kijk voor meer info op de site van de organisatie.

Hoorspel
Actrice Simone Milsdochter maakte vorig jaar met de KJV van Herentals een echt hoorspel als afsluiter van het leesjaar. De juryleden werden zelf stemacteur in een spannend vertelverhaal! Ook dit kan coronaproof aangepakt worden. Op haar website staat alle info en je kan er het verhaal van vorige editie beluisteren!  

Bevraging promotiematerialen nieuwe huisstijl
Zoals jullie weten bestaat de Kinder- en Jeugdjury dit jaar 40 jaar! Iedereen Leest bouwt achter de schermen aan een nieuwe website, maar ook aan een nieuwe huisstijl. We kozen bovendien een nieuwe naam voor de Kinder- en Jeugdjury. Dit alles om nog beter aan te sluiten op de verschillende doelstellingen van dit programma.

De algemene huisstijl is klaar, de verschillende afgeleiden worden nu door onze huisvormgever Kris Demey onder handen genomen. Daarom horen we graag even bij jullie welke KJV-materialen je de afgelopen tijd zoal hebt gebruikt, en of je ideeën hebt voor nieuwe (duurzame) materialen. Je kan deze korte bevraging invullen tot 29 maart en je maakt kans op een kortingsbon voor de nieuwe promomaterialen!  
In de week van 17 mei maken we alles bekend over de volledig vernieuwde KJV!
 
Intervisie
Begin februari organiseerden we voor de tweede keer een online intervisie voor begeleiders samen met coach Ilona Plichart. Wie benieuwd is naar de tips die uitgewisseld werden, stuur een mailtje naar kjv@iedereenleest.be voor het verslag!

Zo, nu zijn jullie weer mee met de laatste nieuwtjes. Blijf gezond, draag zorg voor elkaar en we duimen met jullie mee dat jullie het leesjaar kunnen afsluiten met een fysieke bijeenkomst!

Hartelijke groet,
Griet
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit.