Copy
Nieuws van Iedereen Leest | 26 mei 2021
Mail onleesbaar? Klik hier.

De Kinder- en Jeugdjury heet nu 'de Leesjury'

Je hebt het vast al gezien op onze sociale media: er is een nieuw tijdperk aangebroken voor de KJV! Voortaan heet de KJV 'de Leesjury'! Er is een gloednieuwe website en een frisse, vrolijke huisstijl, uitgedacht door illustrator S. Vanbelle en vormgever Kris Demey. Onze directeur Sylvie Dhaene licht toe: 'De nieuwe naam is rechttoe rechtaan en zegt duidelijk waar het in de Leesjury om draait: boeken lezen én beoordelen. De afkorting KJV was weliswaar erg ingeburgerd, maar voelde voor ons stilaan gedateerd en er ontbrak een link naar lezen. Met de nieuwe naam is dit helder.'

Daarnaast zijn er ook een paar kleine inhoudelijke vernieuwingen: zo lezen de oudste lezers van groep 5 en 6 voortaan zes boeken i.p.v. acht en is er nu ook een groep 7, voor wie ouder dan 16 en nog lang niet uitgelezen is.

Op www.deleesjury.be ontdek je ook welke boeken er in het volgende leesjaar gelezen zullen worden. 
Naar de nieuwe website

Doe mee met de Boekstart-fotowedstrijd

Win een boekenpakket!

De derde editie van de Boekstart-dag, tijdens de Week van de Groeilamp, zit er weer op, maar je kan nog steeds meedoen met de Boekstart-fotowedstrijd! Maak een leuke foto van het voorleesmoment met je baby of peuter en stuur hem voor 31 mei door via deze link. Wie meedoet, maakt kans op één van de drie boekenpakketten boordevol baby- en peuterboeken!

Heb je trouwens ons Boekstart-webinar vol boekentips gemist? Dan kan je het hier nog herbekijken!
Doe mee met de fotowedstrijd

En verder...

Bestemming: bib - bestel nu je promomateriaal!


Bibs die deelnemen aan de tweede editie van Bestemming: bib! kunnen vanaf nu hun promomateriaal (reispas, affiche, bladwijze, potlood) bestellen via deze link - kijk wel even goed naar de levertijden voor je bestelt!

Is je bib nog niet ingeschreven maar wil je wel nog graag meedoen? Dat kan! Mail naar tine.kuypers@iedereenleest.be, dan zetten we jullie op de mailinglijst. 

>> Praktische info over Bestemming: bib 2021

Sebastiaan Van Doninck maakt affiche Voorleesweek 2021

We zijn zeer blij te mogen aankondigen dat niemand minder dan Sebastiaan Van Doninck de nieuwe affiche voor Voorleesweek 2021 zal maken! Met zijn tonnen ervaring en bergen talent wordt dat vast weer een pareltje.

Voorleesweek loopt dit jaar van 20 tot 28 november. Tijdens de campagneweek zullen we iedereen aanmoedigen om elke dag een kwartier voor te lezen. Die 15 minuten kunnen een grote invloed hebben op de taalontwikkeling van een kind. En het blijft gewoon het leukste kwartiertje van de dag, toch?

>> Alle info op www.voorleesweek.be

Nieuw op www.iedereenleest.be

De leeswereld van Jochanan Eynikel

'Uiteindelijk bestaat de wereld vooral uit verhalen, ook de economie.' Jochanan Eynikel past als businessfilosoof al wat hij leest toe op al wie werkt. Boeken zijn voor hem heel vaak een bron van inspiratie, en die passie probeert hij ook over te brengen op ondernemers.
 

Een dag in het leven van... Nele Hendrickx, directeur van het Letterenhuis

'Sommige auteurs bellen ons spontaan met de mededeling dat ze volgende week verhuizen. Dan laten we alles vallen en gaan mijn collega’s ter plaatse een kijkje nemen.' Nele Hendrickx is directeur van het Letterenhuis in Antwerpen, waar ze onder andere archieven van auteurs beheren. 
Website
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Foto's: (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen. Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit. Je kan ook altijd je gegevens wijzigen.
Onze privacy-verklaring lees je hier.