Copy
Schenk een boek aan wie het nodig heeft
Mail onleesbaar? Klik hier.

Book Giving Day 2016
Schenk een boek aan Minor Ndako

Zondag 14 februari vieren we wereldwijd International Book Giving Day. IBBY-Vlaanderen wil graag haar liefde voor boeken doorgeven en organiseert elk jaar een actie naar aanleiding van deze dag. Ook u kunt helpen!

Omdat IBBY-Vlaanderen bijzondere aandacht wil schenken aan kinderen op de vlucht, en dus ook aan kinderen die in Vlaanderen en Brussel in asielcentra en in opvanghuizen verblijven, werken we dit jaar samen met Minor Ndako.

Wat doet Minor Ndako?
Minor Ndako ('minor' betekent 'minderjarig', 'ndako' staat voor 'onderdak', 'gezin') biedt aangepaste zorg en begeleiding voor kinderen, jongeren en hun context in een problematische situatie. Zo zorgt Minor Ndako o.a. voor opvang en begeleiding van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. De organisatie is erkend door de Vlaamse Gemeenschap in het kader van de Integrale Jeugdhulp. Hier leest u meer over hun werking.

Boeken in huis
Minor Ndako wil meer boeken en verhalen aanbieden in de leefgroepen. Er is nog veel plaats in de boekenkasten voor mooie prentenboeken, voorleesboeken en anderstalige verhalen. IBBY-peter en Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen steunt dit initiatief: ‘Boeken bieden troost. Of ze doen ons lachen. Ze laten ons dromen over wat was of nog komt. Boeken geven hoop en verlangen. Boeken voeden onze gedachten. Boeken zijn veilige plekken. Ze doen en zijn zoveel. En in hun zoveelheid kunnen ze voor kinderen en jongeren zonder papieren het verschil maken.’
IBBY-Vlaanderen wil Book Giving Day aangrijpen om de boekenkast van Minor Ndako te helpen vullen. Doel is om voor elke leefgroep een divers aanbod te voorzien en zo het leesplezier en het welbevinden te stimuleren. U kan meehelpen door een gift te doen voor deze actie en dit bericht te delen met andere geïnteresseerden.

Ook u kunt helpen!
In overleg met de medewerkers van Minor Ndako stelden we een verlanglijstje op. IBBY-Vlaanderen verzamelt de giften en koopt daarmee de boeken aan.
U kunt tot en met 20 maart 2016 (het einde van de Jeugdboekenweek) een vrijwillige bijdrage storten op BE61 7366 6666 6617 (BIC: KREDBEBB), met als mededeling 'gift'. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Het resultaat?
We houden u graag op de hoogte van wat we met deze actie hebben bereikt. Hou de Facebook-pagina's van IBBY-Vlaanderen en Iedereen Leest in de gaten.
Want elk kind heeft recht op boeken.

Met dank!
IBBY-Vlaanderen | Iedereen Leest
 

Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Wijzig je gegevens of schrijf je uit.