Copy
Nieuws van Iedereen Leest | oktober 2021
Mail onleesbaar? Klik hier.

Voorleesweek: lees je elke dag mee voor?

Over drie weken start de Voorleesweek! Samen met deze enthousiaste kinderen dagen we iedereen uit om tijdens die week (en nadien) élke dag voor te lezen! Op www.voorleesweek.be kan je laten weten of je meedoet én maak je kans op een boekenpakket. Iedereen die zich registreert krijgt trouwens een downloadbare afvinkkalender cadeau. Doen! En alvast bedankt om dit filmpje mee te delen!

De Voorleesclub op Eén en VRT NU


We zijn blij om te kunnen melden dat ook Eén en Lang Zullen We Lezen extra veel aandacht zullen besteden aan Voorleesweek! O.a. met een gloednieuw voorleesprogramma: De Voorleesclub! Vanaf 2 november lezende bekende gezichten voor in korte filmpjes op Eén en VRT NU. De eerste lading filmpjes krijg je begin november, de tweede tijdens de Voorleesweek. Daarnaast zullen we iedereen oproepen om lid te worden van De Voorleesclub!

De Voorleesclub is een productie van De chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs.
 

Een hele herfstvakantie boekenplezier!

Boekenliefhebbers hoeven deze herfstvakantie zeker niet op hun honger te blijven zitten.

Je kan naar Lees! Het Boekenfestival in Antwerpen, naar Boektopia in Kortrijk, of naar 9000 boeken in Gent. Of leun gewoon rustig achterover in je zetel en kijk naar de Boekathon met Tom De Cock op VRT NU óf naar De Voorleesclub op Eén en VRT Nu. Ook op Radio 1 en Canvas is er extra aandacht voor boeken. Heb je trouwens je tickets voor Kabaal al gekocht, het kinderboekenfestival in Antwerpen in het laatste weekend van november? 

>> Een overzicht

Boekstart-webinar rond inclusie en diversiteit: schrijf je in!

Donderdag 18 november - 20u

Werk je in de bib of in de kinderopvang? Dan kan je je inschrijven voor het Boekstart-webinar rond inclusie en diversiteit, op donderdag 18 november om 20u. Naast praktijkmaterialen krijg je er tips om met ouders het gesprek rond meertalig opgroeien aan te gaan. Het webinar duurt een uurtje.

Deelnemen is gratis, maar schrijf je wel even in!
Klik hier om in te schrijven

En verder...

Piloottraject rond inspirerende leesomgeving in de kinderopvang afgerond


In februari 2020 startten Iedereen Leest en VCOK een piloottraject dat inzette op een kwalitatieve, inspirerende leesomgeving in de kinderopvang. De 14 deelnemende kinderdagverblijven leerden hun lokale Boekstart-bibliotheek tijdens dit traject beter kennen, wat leidde tot inspirerende samenwerkingen. In dit artikel blikken we terug op het traject aan de hand van enkele boeiende getuigenissen. 

Laatste kans om je in te schrijven voor HSN!

Aan alle leerkrachten: op 19 en 20 november 2021 vindt voor de 35ste keer HSN, de Onderwijs Conferentie Nederlands plaats in Antwerpen. Op die Vlaams-Nederlandse conferentie wordt het Nederlands taal- en leesonderwijs uitgelicht. Iedereen Leest coördineert er als betrokken partner de stroom leesbevordering. Inschrijven kan tot en met 1 november, dus doe het snel nog.

>> Meer info

Bestel je promotiemateriaal voor Poëzieweek 2022


Nog tot en met 10 november kunnen bibs en scholen promotiemateriaal bestellen voor Poëzieweek. Die loopt van 27 januari tot 2 februari 2022, met als thema 'natuur' en Ramsey Nasr als boegbeeld.
 
Je kan een set van 100 kleurrijke poëziekaarten (5 verschillende gedichten), poëzie-affiches of een set Poëziester-kaarten mét lestip (geen Poëzieweek-materiaal) bestellen. De materialen worden voor de kerstvakantie geleverd.
 
Let wel op: na 10 november kan je géén bestelling meer plaatsen. Aarzel dus niet!
 

Promotiemateriaal Jeugdboekenmaand beschikbaar

Ook de Jeugdboekenmaand is weer in aantocht! Je kan vanaf nu al het beeldmateriaal gratis downloaden (affiches, logo's, stickers, Facebook-banners, een superleuke kleurplaat...) én je kan je campagnematerialen bestellen - tegen betaling (affiches, vlaggenlijnen én tattoos!). Hou bij je bestelling rekening met de verschillende leverdata. 

Meer nieuws over onze plannen voor Jeugdboekenmaand volgt in de komende weken en maanden. 

>> Naar de promotiematerialen

Nieuw op www.iedereenleest.be

De vijf van Koen Van Biesen

'Ik sta open, verras mij: dat is altijd mijn houding als ik aan een boek begin', zo vertelt schrijver, illustrator en muzikant Koen Van Biesen. Dat leidt tot een verrassende lijst met favoriete titels, van Wim Korthout tot Willy Vandersteen en Dimitri Verhulst. 
 

In het atelier van Melvin

In zijn atelier in Borgerhout werkt illustrator Melvin (Wout Schildermans) onder het goedkeurend oog van kater Henk aan nieuw werk met 'schwung'. 'Ik denk dat de humor er in mijn werk vanaf spat en het lijkt me de enige manier om boeken te maken: met veel van je authentieke persoonlijkheid erin.'

De leeswereld van Bruno Vanden Broecke

Bruno Vanden Broecke is acteur en weet zich al een leven lang omringd door boeken. 'Ik heb sinds mijn jeugd altijd gelezen', zegt hij. 'Het is een constante in mijn leven. Als vrijgezel, als beginnend acteur, als vader: iedere fase werd vergezeld van boeken.'
 
Website
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Foto's: (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest
Foto's Tom De Cock en De Voorleesclub: (c) Eén
Foto Boekstart-webinar: (c) Simon Bequoye | Iedereen Leest


Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen. Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit. Je kan ook altijd je gegevens wijzigen.
Onze privacy-verklaring lees je hier.