Copy
KJV | Aanpassingen o.w.v. corona
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste coördinator, beste begeleider,

We kregen al heel wat vragen omwille van de maatregelen rond het coronavirus. We brengen jullie graag op de hoogte van een aantal aanpassingen die we alvast zullen doorvoeren omdat dit ongetwijfeld ook impact heeft op jullie KJV-werking.

Deadline stemmen
Allereerst schuiven we de deadline om de stemmen door te geven op naar maandag 4 mei.
 
Online stemmen verzamelen
Voor groepen die hun leden nog wilden laten stemmen tijdens een bijeenkomst die nu niet kan doorgaan, maakten we een Google Form om digitaal stemmen te verzamelen. Wil je dit gebruiken, stuur dan een mailtje naar mijn collega Simon. Hij bezorgt het document dat de stemformulieren in pdf-vorm vervangt en legt jullie uit hoe jullie te werk moeten gaan. Je moet uiteindelijk wel nog altijd de stemmen doorgeven via je account.

Boeken
Bij heel wat groepen hebben de juryleden de boeken intussen allemaal gehad. Als dit niet zo is en de bib heeft geen afhaaldienst of de kinderen of jongeren komen niet meer op school, hopen we dat jullie creatieve oplossingen vinden om de laatste boeken te verspreiden of te laten uitwisselen. Willen jullie boeken ruilen of doorgeven? Neem dan deze tips door om het veilig te laten verlopen.

Alternatieven voor bijeenkomst
Sommige groepen gingen ook al op zoek naar alternatieven voor de bijeenkomsten. We lijsten graag een paar ideeën voor jullie op!

- een quiz via Kahoot of Polleve. Je kan voor inspiratie terecht bij onze kant-en-klare activiteiten of bij de vragen van KJV-Westerlo.
- voor de bibs die gebruik maken van Bibster: momenteel zijn we nog in overleg met Mediaraven om kinderen van thuis uit te laten deelnemen aan quests. Dit zal weldra mogelijk gemaakt worden.
- voor andere ideeën rond digitale alternatieven kan je zeker ook een kijkje nemen in de presentatie die onze collega en mediacoach Kathleen gaf op één van de startdagen
- één van de KJV-groepen tipte een programma voor videomeetings

En niet te vergeten: ons gloednieuwe Jeugdboekenmaand-Youtube-kanaal, met voorleesmomentjes, tekentips, live illustratie door auteurs en illustratoren om al kijkend en lezend deze tijden door te komen... Ook de genomineerde KJV-auteurs en illustratoren kregen de oproep om een filmpje te maken.

Tot slot melden we graag nog dat alle collega's van Iedereen Leest momenteel van thuis uit werken en bereikbaar zijn per mail of gsm.
Zorg verder goed voor jezelf en je omgeving!

Vele groeten,
Griet
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit en stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be om je account te laten verwijderen.
Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen.
Onze privacy-verklaring lees je hier
(c) Foto: Michiel Devijver