Copy
Nieuws van Iedereen Leest | JUNI 2022
Mail onleesbaar? Klik hier.

Ga deze zomer weer op leestrip met Bestemming: bib!

Hoera! Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar maken deze zomer weer kans op mooie prijzen in de bib! En daar hoeven ze maar één ding voor te doen: vier boeken lezen.

In één van de deelnemende bibs haal je een reispas af om mee op leestrip te gaan. Als je vier boeken gelezen hebt, lever je de volle reispas weer in en maak je kans op een prijs uit de prijzenpot. Nog niet uitgelezen? Dan kan je nog twee bonusboeken naar keuze lezen en je kansen verhogen. 

Wil je als bib nog meedoen met de zomerleesactie? Dat kan! Bestel je reispassen en affiches en meld je hier aan

Enthousiaste jonge lezers gezocht voor De Waanzinnige Podcast

(m/v/x van 9 of 10 jaar)

De Waanzinnige Podcast komt naar België! In deze Nederlandse podcast vertellen jonge lezers tussen 6 en 12 jaar over hun favoriete boeken.

Op woensdagnamiddag 29 juni komen ze ook Vlaamse lezers interviewen! Daarvoor zijn we op zoek naar drie vlotte jongens en/of meisjes die willen vertellen over hun favoriete boek. De opnames vinden plaats bij Iedereen Leest in Antwerpen. Kan en wil je meedoen? Mail dan even naar tine.kuypers@iedereenleest.be, dan sturen we je de praktische info. Deadline voor aanmelding: zondag 12 juni!

Dit was Boekstart-dag 2022

Wat een mooie Boekstart-dag was het! Heel veel blije baby- en peutergezichtjes. Dat smaakt naar meer... Noteer alvast zaterdag 20 mei 2023 in je agenda, voor Boekstart-dag nummer vijf!

Een verslag in woord en beeld vind je hier.

En verder...

Campagne #beleefweermeer


Na twee jaren met restricties, kunnen en mogen we weer volop cultuur beleven. Geweldig! Opnieuw naar een literaire activiteit, je favoriete auteurs weer ontmoeten, een workshop volgen: het kan!

Om de 'occasionele participant' te heractiveren is er nu de campagne 'Beleef Weer Meer'. Breng jij de boodschap mee tot bij jouw publiek? Lees hier hoe je mee kan doen om #beleefweermeer trending te maken en zo cultuurbeleving te stimuleren. 
 

Scriptieprijs Leesbevordering 21-22: stuur je scriptie in!


Schreef jij een masterscriptie over lezen of leesbevordering? Doe dan mee aan de Vlaams-Nederlandse Scriptieprijs Leesbevordering en win 1000 euro. Indienen kan tot 30 september 2022. De Scriptieprijs is een gezamenlijk initiatief van Iedereen Leest en Stichting Lezen Nederland.

Herbekijk de Boekenzoeker-webinars


Dit schooljaar organiseerden we een reeks Boekenzoeker-webinars rond het recente boekenaanbod voor kinderen en jongeren. Meer dan duizend professionals uit onderwijs, bibliotheek of kinderopvang en (groot)ouders kregen tijdens acht webinars boekentips voor verschillende leeftijden. Vanaf oktober 2022 plannen we een nieuwe reeks. Webinar gemist? Geen nood, je kan alle webinars nog steeds herbekijken.
 

De Leesjury: nieuwe titels bekend


Benieuwd welke boeken de meer dan 11.000 leden van de Leesjury volgend jaar zullen lezen? Check de hele lijst hier! Na de zomer beginnen we er weer aan. Ben je tussen 4 en 18 en heb je nog zin om mee te lezen? Dan kan je altijd zoeken naar een leesgroep in je buurt

Noteer trouwens alvast zondag 13 november in je agenda, voor een groot lezersfeest in Antwerpen naar aanleiding van 40 jaar Leesjury.

Nieuw op www.iedereenleest.be

De 100ste leeswereld met Sahadi Daria

Na vier jaar Leeswereld is dit de honderdste aflevering. De honderdste keer dat iemand ons de sleutel geeft tot zijn gedachten en ons laat ronddwalen in de bibliotheek die ieder hoofd is. Het honderdste verhaal komt helemaal Sahadi Daria toe, die als kind met zijn ouders uit Afghanistan vluchtte en nu schooldirecteur in Antwerpen is.

De voorleesboekenkast van Karolien Olaerts (Karola's Kitchen) 

Eten en lezen gaan samen bij Karolien Olaerts - bekend van Karola's Kitchen. 'We lezen Isaac iedere dag voor terwijl hij eet. Eten met kleine kinderen is vaak een stresserend moment, samen lezen brengt rust aan tafel.' Lees meer over de voorleesrituelen in haar gezin.
 

De vijf van Jean-Claude Van Rijckeghem

In de boeken waaraan hij verslingerd is, vindt Jean-Claude Van Rijckeghem de belangrijkste motieven voor zijn eigen leven en werk: het mysterie van de geschiedenis, de kracht van de underdog én van humor. Dit zijn zijn vijf favoriete boeken.
Website
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Foto's: (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen. Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit. Je kan ook altijd je gegevens wijzigen.
Onze privacy-verklaring lees je hier.