Copy
KJV | Inschrijven slot 5 en 6
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste coördinator, beste begeleider,
 
PROGRAMMA 5 en 6
Het programma voor het slotevent van groep 5 en 6 op zaterdag 9 mei in Brussel is klaar! De juryleden krijgen de kans om de volgende genomineerde auteurs en illustratoren te ontmoeten: Reine De Pelseneer, Marita De Sterck, Luc Hanegreefs, Bart Moeyaert, Karen Rastelli, Bjorn Van den Eynde, Johan Vandevelde, Nico De Braeckeleer, Marloes Morshuis, Ted van Lieshout en Hayley Long. We zijn bovendien erg blij dat Tom De Cock de presentatie van de bekroningen opnieuw voor zijn rekening neemt. Het volledige programma kan je hier bekijken.

PRAKTISCH
Het slotmoment vindt plaats van 13:00 tot 17:00 uur in het Stripmuseum. Het museum ligt op wandelafstand van de stations Brussel-Noord en Centraal. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk en kan hier! Bij de inschrijving meld je de juryleden aan voor de activiteiten waaraan ze willen deelnemen. Wees er op tijd bij als je zeker wil zijn van een plekje, want het aantal deelnemers is beperkt. Volwassenen moeten zich niet inschrijven voor de activiteiten, maar kunnen ter plekke wel gaan meeluisteren.
Het onthaal opent om 12.45 uur. Daar krijg je een polsbandje, waarmee je ook gratis toegang krijgt tot het museum die dag. Je vindt aan het onthaal ook meer info over de doorlopende activiteiten.

Gebruik gerust deze aftermovie van vorig jaar om je juryleden warm te maken voor het event op 9 mei!
BIBSTER
Zoals beloofd zijn er vragen over de gelezen boeken voor groep 3, 4 en 5 beschikbaar in Bibster (met de tag Kinder- en Jeugdjury 2020)! Er zijn ook al vragen van bibliotheken. Maak er gerust gebruik van en/of voeg eigen vragen toe.

OPROEP: IEDEREEN LEEST ZOEKT SELECTIELEZERS
Wil jij mee de Nederlandse en vertaalde boeken kiezen die de juryleden lezen? Dat kan! Iedereen Leest zoekt KJV-begeleiders en –coördinatoren die de selectieteams willen versterken. Er zijn drie selectieteams: voor groep 1 en 2, voor groep 3 en 4, en voor groep 5 en 6. Om de band met de praktijk te verzekeren, voorziet Iedereen Leest in elk selectieteam minstens één plekje voor een begeleider of coördinator.

Selectielezers:
•    kiezen uit het totale aanbod van Nederlandse en vertaalde kinder- en jeugdboeken een voorselectie die als basis dient voor de uiteindelijke KJV-lijsten.
•    hebben een goed overzicht van wat er aan kinder- en jeugdliteratuur verschijnt.
•    hebben een duidelijk eigen oordeel over boeken, maar gaan in alle openheid het gesprek met anderen aan.
•    staan achter de visie van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.

Alle voorwaarden lees je na in de vacature. De volledige werkwijze staat uitgelegd op een wiki. Zin om je kandidaat te stellen? Stuur een e-mail naar An Stessens!
Goed om weten: later op het jaar gaan we ook nog op zoek naar nominatielezers.

Vriendelijke groeten en hopelijk tot in Brussel!
Griet

 
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit en stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be om je account te laten verwijderen.
Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen.
Onze privacy-verklaring lees je hier
(c) Foto: Michiel Devijver