Copy
KJV | Winnaars
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste begeleider, beste coördinator,

De stemmen zijn geteld, de winnaars bekend! Deze boeken waren de favorieten van de 7356 KJV-leden die hun stem uitbrachten dit jaar:

GROEP 1 (4-6 jaar)
Hap, slik, weg    
Marie Dorléans (Clavis)
 
GROEP 2 (6-8 jaar)
Kat en Vis    
Alain Clark en Loes Riphagen (ill.) (Moon)
 
GROEP 3 (8-10 jaar)
De keukenprins van Mocano: De grote ontsnapping    
Mathilda Masters en Georgien Overwater (ill.) (Lannoo)
 
GROEP 4 (10-12 jaar)
Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn    
Davide Morosinotto, Manon Smits (vert.)   en Pieter van der Drift (vert.) (Fantoom)

GROEP 5 (12-14 jaar)
Adem: Tsunami    
Nico De Braeckeleer (Baeckens)

GROEP 6 (14-16 jaar)
Een verre plek vlakbij    
Hayley Long en Angelique Verheijen (vert.) (Harper Collins)

Proficiat aan alle auteurs en illustratoren!
Affiches
Je vindt de top 3 per leeftijd terug op deze affiche. Alle KJV-groepen die dit jaar actief waren, krijgen per post een aantal affiches toegestuurd. Extra affiches kan je bijbestellen via de webshop, zolang de voorraad strekt.

Filmpjes en winnaarsweek
We maakten voor elke groep een filmpje waarin de top 3 onthuld wordt door juryleden. Je vindt ze in de loop van de dag allemaal op de KJV-site en op de Facebookpagina van de begeleiders. Gebruik ze om je KJV-leden in te lichten of deel ze via jullie kanalen! Ook de filmpjes die auteurs en illustratoren maakten als alternatief voor de geannuleerde ontmoetingen kan je hen nog steeds laten zien. Zo komen ze interessante zaken te weten over hoe de auteurs en illustratoren aan het werk gaan, krijgen ze antwoord op vragen en soms zelfs een fijne tekenopdracht of het verzoek om proeflezer te zijn!
Komende week - van 12 tot 17 juni - roepen we uit tot 'Winnaarsweek': elke dag zetten we een KJV-winnaar extra in de kijker via de sociale media van Iedereen Leest. Er vallen ook boeken te winnen.
 
Bijzondere editie
Maar liefst meer dan 11.000 juryleden begonnen aan het leesjaar. Het einde van het leesjaar verliep helaas helemaal anders dan gepland. De laatste leesgroepbijeenkomsten konden bij sommige groepen niet doorgaan, maar jullie vingen dit schitterend op met digitale alternatieven! Ook de lokale en bovenlokale slotfeesten vielen in het water. En uiteindelijk hebben dit jaar heel wat minder juryleden het leesjaar afgerond door hun stem uit te brengen. Ondanks het feit dat jullie veel moeite deden om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen (waarvoor dank!), brachten in totaal 7.356 juryleden hun stem uit (ten opzichte van 9.222 vorig jaar). Toch geloven we dat het goed blijft gaan met de KJV en kijken we uit naar 2021, wanneer we het 40-jarig bestaan van de KJV vieren. We gaan voor de 10.000 stemmende juryleden in dat feestjaar! De voorbereidingen hiervoor zijn intussen gestart. Binnenkort meer in je mailbox!
 
Nieuwe lijsten
De nieuwe lijsten zijn er op 16 juni. Hou www.kjv.be in de gaten!
 
Bedankt voor jullie engagement, ook in de bizarre coronatijden, en tot binnenkort!
 
Griet Loix
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit en stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be om je account te laten verwijderen.
Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen.
Onze privacy-verklaring lees je hier