Copy
KJV | Plannen 2020-2021
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste KJV-coördinatoren,

Aan het begin van de zomervakantie breng ik jullie graag op de hoogte van onze plannen en bijhorende data voor het leesjaar 2020-2021. Door corona gooien we de start alvast over een andere boeg. Wat de rest brengt, is uiteraard onzeker, maar we konden het toch niet laten om alvast enkele feesten vast te leggen!
 
Startdagen
Door de aanhoudende voorzorgsmaatregelen m.b.t. en de onvoorspelbare evolutie van het coronavirus heeft Iedereen Leest besloten om de traditionele KJV-startdagen voor begeleiders en coördinatoren te vervangen door een digitaal alternatief.

We plannen webinars rond vier thema's in september:
- Een sessie voor startende begeleiders over praten over boeken;
- Een sessie voor begeleiders met ervaring over groepsdynamiek en je rol als begeleider;
- Een sessie per leeftijdsgroep waarin de genomineerde boeken en de werkmodellen worden voorgesteld;
- Een digitaal KJV-praatcafé voor coördinatoren waar praktijktips worden gedeeld en vragen beantwoord.

Met een korte bevraging horen we graag van jullie welke tijdstippen het best schikken voor deze digitale bijeenkomsten, welke thema's jullie aan bod willen laten komen, welke vragen jullie verder nog hebben ... Je kan deze bevraging invullen tot maandag 13 juli. Stuur de link ook door naar iedereen betrokken bij je KJV-werking. Zo krijgen we zo goed mogelijk zicht op de interesses en mogelijkheden. In de 2e helft van augustus bezorgen we dan de concrete planning.
Daarnaast plant Iedereen Leest doorheen het komende leesjaar ook enkele digitale spreekuren voor begeleiders en coördinatoren. Op die manier kunnen we jullie nog beter ondersteunen en kunnen lokale afdelingen ook praktijktips met elkaar delen.

Slotactiviteiten
De impact van corona op het afgelopen leesjaar was groot: alle geplande lokale slotfeesten met genomineerde auteurs en illustratoren werden afgelast en het grote centrale slotevenement voor de oudste leesgroepen (12-16 jaar) in het Stripmuseum in Brussel werd eveneens geannuleerd. Dat was jammer voor alle lezers, voor wie de auteursontmoetingen een hoogtepunt zijn in het leesjaar, én voor de auteurs en illustratoren. Jullie hebben veel werk verzet om de juryleden toch een fijn einde van het leesjaar te bezorgen, waarvoor hulde! Toch hopen we dat volgend jaar de lokale slotfeesten met steun van ons wél kunnen doorgaan. We hebben ook alvast een nieuwe datum geblokkeerd voor het slotfeest voor groep 5 en 6, op zaterdag 8 mei in het Stripmuseum in Brussel, op hoop van zegen!
Zoals reeds aangekondigd kan stemmen tot en met maandag 26 april.
 
Update je account
Om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn en om makkelijk contact te kunnen opnemen is het belangrijk dat Iedereen Leest een zicht heeft op de KJV-community. We willen heel graag weten waar de verschillende KJV-groepen zich bevinden, met hoeveel leden jullie zijn en hoe jullie te werk gaan. Dat kan je aanduiden op je persoonlijk profiel op de KJV-site, want de gegevens van vorig jaar zijn zoals gewoonlijk gereset. Het is de bedoeling dat er één account is per KJV-afdeling. Vergeet niet aan te vinken dat jullie dit jaar weer meedoen en aan te duiden of jullie KJV-groep opgenomen mag worden in de online lijst van deelnemende gemeenten. Op die manier vinden juryleden die willen aansluiten bij een groep automatisch snel de juiste informatie. Er kwamen al heel wat vragen binnen!

Kalender, promotie en materialen
Op de website vind je nu een korte bespreking van de nieuwe boeken, de stemformulieren, lidkaart en andere materialen om te downloaden en een overzicht van alle data voor het leesjaar 2020-2021.
Het drukwerk voor het nieuwe leesjaar is ook klaar. Nog niet besteld? Ga naar de webshop. Denk eraan: er komt een nieuwe huisstijl voor leesjaar 2021-2022 dus dit is het laatste jaar dat je deze materialen kan gebruiken.
Voor wie digitaal promotie voert: maak gerust gebruik van de Facebook-banner of het filmpje dat we vorig jaar maakten op het slotfeest in Antwerpen.

Feestjaar 2021
In 2021 bestaat de KJV 40 jaar en krijgt de KJV een nieuwe look. Dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren. Zonder al te veel te verklappen kondigen we graag al aan dat we een groot feest voor jullie, lezers, auteurs en illustratoren gaan organiseren in Antwerpen op zondag 26 september 2021 (duimen dat het toegestaan is tegen dan). Blokkeer dus alvast budget en noteer de datum je agenda!
Achter de schermen zijn we intussen al stevig gestart om samen met webontwikkelaar eps & kaas de eerste bouwstenen te leggen voor de nieuwe website, met input van een klankbordgroep van begeleiders, coördinatoren en nominatielezers.
Ja, in 2021 trekt KJV een nieuwe jas aan, en daar werken we de komende maanden aan. We hopen dat we dat samen kunnen vieren met jullie en met vele juryleden!
 
Veel succes met de voorbereidingen van het komende leesjaar en een heerlijke (lees)zomer gewenst!
Griet
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit.