Copy
Nieuws van Iedereen Leest | AUGUSTUS 2022
Mail onleesbaar? Klik hier.

Boekenverkoop voor het goede doel op Culturweekend in Antwerpen 

Zondag 28 augustus - 11 tot 18 uur - Operaplein

Nog geen plannen nu zondag 28 augustus? Kom naar Antwerpen voor het Cultuurweekend, de feestelijke aftrap van het culturele seizoen. Wij organiseren er opnieuw een tweedehands boekenverkoop voor het goede doel! Je vindt ons tussen 11 en 18u op het Operaplein met een ruim, kwalitatief aanbod tweedehands kinder- en jeugdboeken en boeken voor volwassenen. Fictie, non-fictie, prentenboeken, poëzie, ... voor elk wat wils!

We verkopen de boeken (in goede staat) aan 5 euro per stuk. Vanaf 10 boeken betaal je 4 euro per stuk. Neem cash geld mee (en een draagtas). De volledige opbrengst gaat naar een project van De Verhalenweverij.

Op het Operaplein kan je verder nog proeven van literaire performances en wandelingen, samenleessessies en van een aantrekkelijk aanbod klassieke muziek en circus. 
Alle info over de boekenverkoop

Bestel de leeskalender van Iedereen Leest voor in je klas

NIEUW dit schooljaar: de Leeskalender! We maakten een prachtige kalender met alle 'leeshighlights' doorheen het schooljaar, gelinkt aan onze campagnes en initiatieven, én met leestips om het hele jaar door boeken te gebruiken in de klas.

Met de mooie illustraties van Karolien Vanderstappen verdient deze kalender een prominente plaats in je school, klas of leraarskamer (of gewoon lekker bij je thuis). Een ideaal cadeau voor leer- en leeskrachten!

De kalender kost 4,99 euro per stuk. Voor 5 stuks betaal je 19,99 euro, 10 stuks heb je voor 34,99 euro. Aarzel niet te lang, de oplage is beperkt!
Ik wil de kalender!

Zomerboekentips van de Iedereen Leest-collega's

Zag je deze zomer de boekentips van onze collega's passeren? Nog inspiratie nodig? Kan ook perfect op een druilerige herfstdag!

Laatste week Bestemming: bib! 

Lever je reispas in!

De laatste week van de zomerleesactie 'Bestemming: bib!' gaat in! Lever ten laatste op 4 september je reispas in bij een deelnemende bib en maak kans op mooie prijzen, zoals een daguitstap met je gezin, boekencheques en cinematickets!

Eind september maken we alle winnaars bekend.
Alle info over de actie vind je hier.
Bestemming: bib-leestips van Hotelschool RHIZO in Kortrijk

GEZOCHT: stagiair(e) eventcoördinatie/productie

Iedereen Leest is op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde student om ons team productioneel en organisatorisch bij te staan bij de organisatie van het grote Leesjury-feest op zondag 13 november in Antwerpen. Weet jij van aanpakken, ben je een organisatorisch talent en heb je een hart voor boeken? Dan ben jij wie we zoeken! 

Bekijk de vacature hier.

Nieuw op www.iedereenleest.be

In het atelier van Charlotte Severeyns

Illustrator Charlotte Severeyns heeft een voorliefde voor dromerige, filosofische teksten en werkt graag organisch samen met auteurs. Het moet goed zitten. 'Ik zoek elke keer naar wat intuïtief aanvoelt als de juiste sfeer, kleuren en compositie – voor mij sleutels tot prenten die kloppen.’
 

De leeswereld van Stefan Perceval

Als bezieler van het sociaal-artistiek theatergezelschap HETGEVOLG komt Stefan Perceval elke dag mensen tegen met bijzondere levens. 'Hun verhalen zijn amper te vatten en gaan zo diep. Bij thuiskomst zit mijn hoofd vol en lees ik enkel nog korte stukjes uit dagboeken en biografieën, of poëzie.’

De voorleesboekenkast van Eva Dierickx (@deklasvaneva)

Elke plek, elk moment is goed voor een boek, vindt Minte, het dochtertje van onderwijsexpert Eva Dierickx. 'Op het potje, in de zetel, bij het wakker worden, aan tafel. We lezen zo veel voor doorheen de dag dat voorlezen geen standaard slaapritueel is. Vaak hebben we tegen dan al genoeg gelezen.’
Website
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Foto's: (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen. Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit. Je kan ook altijd je gegevens wijzigen.
Onze privacy-verklaring lees je hier.