Copy
KJV | Annulering 9 mei + praktische tips
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste coördinator, beste begeleider,
 
Op zaterdag 9 mei zouden we samen met jullie, de oudste juryleden en de genomineerde auteurs het KJV-leesjaar afsluiten in het Stripmuseum in Brussel. We keken ernaar uit en het beloofde een toffe editie te worden! Aan de inschrijvingen te zien, hadden ook de juryleden er al zin in. Maar we kregen ook bezorgde vragen van groepen die twijfelden of het wel verantwoord zal zijn om deel te nemen en andere groepen die aangeven dat ze gezien de huidige situatie niet zouden komen.

Op dit moment lopen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad maar tot 19 april, met een mogelijke verlenging tot 3 mei. Na heel lang wikken en wegen hebben we toch besloten om het slotevenement voor groep 5 en 6 niet te laten doorgaan. We nemen deze beslissing liever wat vroeger dan te laat, zodat er ook geen onnodige voorbereidingen en kosten gemaakt worden. Aangezien het slotfeest samenhangt met het einde van het leesjaar, en omwille van de praktische consequenties, lijkt het ons ook niet opportuun om het evenement te verplaatsen.

Omdat we weten dat de juryleden altijd erg uitkijken naar de Meet&Greet-sessies, zouden we graag een aangepaste versie hiervan op touw willen zetten. De juryleden mogen ons vragen voor de genomineerde auteurs die op het feest aanwezig zouden zijn bezorgen. Wij vragen aan de auteurs er een paar uit te pikken en die te beantwoorden in een filmpje dat we online zetten voor jullie! Geven jullie de oproep door aan jullie juryleden? Dank! De vragen mag je mailen naar kjv@iedereenleest.be.

Nog enkele praktische mededelingen en tips:
- Luisterpuntbibliotheek kreeg helaas niet van alle uitgevers toestemming om hun luisterboeken tijdelijk ook open te stellen voor mensen zonder leesbeperking. Maar er is ook goed nieuws: uitgeverij De Eenhoorn heeft in samenwerking met Luisterpunt wel alle luisterversies van hun genomineerde titels vanaf groep 2 beschikbaar gesteld.
- Voor bibliotheken die juryleden thuis aan de slag willen laten gaan met Bibster: je kan een quest die je aanmaakt delen met je juryleden door hen de inlogcode door te geven, maar opgelet: per configuratie kunnen er maximum 20 deelnemers meedoen omdat anders de servers vastlopen! Wij maakten dit jaar geen quests aan per leeftijd, je vindt wel onze vragen terug via de tag ‘Kinder- en Jeugdjury 2020'.
- Voor wie het leesjaar feestelijk digitaal wil afsluiten met de juryleden: ARhus Roeselare organiseerde als laatste vergadering van groep 4 een geslaagde tournee digitale op de genomineerde boeken, met een quiz! Hoe pakken jullie het aan? Tips en inspiratie mag je ons altijd bezorgen! Dan delen we dit verder.
- De deadline om de stemmen door te geven blijft momenteel op maandag 4 mei. Geef ons zeker een seintje als dat niet haalbaar zou zijn voor jouw KJV-groep, dan bekijken we of er toch nog geschoven moet worden. We volgen de situatie uiteraard op de voet en passen de deadline indien nodig aan.

Zorg verder goed voor jezelf en je omgeving!

Vele groeten,
Griet
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit en stuur een mail naar kjv@iedereenleest.be om je account te laten verwijderen.
Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen.
Onze privacy-verklaring lees je hier
(c) Foto: Michiel Devijver