Copy
NIEUWSBRIEF 8 juni 2021
Jullie zijn, net als wij, al volop in de voorbereidingen voor volgend leesjaar gevlogen na de lancering van de nieuwe naam en huisstijl. Daarom houden we jullie graag op de hoogte van een online meeting voor nieuwe Leesjury-coördinatoren, de nieuwe titels voor groep 7 en het beeldmateriaal van de Leesjury. 

Ontmoeting voor nieuwe Leesjury-coördinatoren

De nieuwe huisstijl en naam heeft duidelijk een boost gegeven aan de Leesjury-werking. We kregen al heel wat vragen binnen van mensen die een nieuwe werking willen opstarten of een stilgevallen werking nieuw leven willen inblazen. Daar zijn we erg blij om! Uiteraard willen we geïnteresseerden graag zo goed mogelijk ondersteunen bij de oprichting van een werking. Daarom organiseren we op donderdag 17 juni een online sessie voor nieuwe Leesjury-coördinatoren, in aanwezigheid van ervaren coördinatoren. We starten om 13.30 uur en voorzien het einde om 15 uur.
  • Ben je zelf een nieuwe coördinator of ken je iemand die een werking wil opstarten, stuur dan een mailtje en je krijgt tijdig de nodige aanmeldinfo. Heb je alvast een concrete vraag waarop je zeker een antwoord wil, geef die dan ook al mee. Neem gerust op voorhand al eens het stappenplan door of (als je meer tijd hebt) neem eens een kijkje op dit onderdeel over coördineren op de site
  • Heb jij een beetje of veel ervaring met het coördineren van een Leesjury-werking? Heb je tijd om erbij te zijn en zin om tips en ervaringen te delen? Meld je dan ook aan en wij en de kersverse coördinatoren zijn je alvast zeer dankbaar! 
Stuur een mail!

De boeken van groep 7

Zoals beloofd zijn nu ook de 6 titels bekend die de juryleden van groep 7 gaan lezen. Omdat deze groep nog in een pilootfase zit, zal pas vanaf het leesjaar 2022-2023 een selectieteam de lijst maken. Voor deze editie is de keuze gebaseerd op feedback van de deelnemers uit de pilootfase. Net zoals bij de andere leeftijdsgroepen, is ook deze boekenlijst gevarieerd. De mix van young adult en romans voor volwassenen zorgt ervoor dat juryleden in groep 7 de stap naar volwassenenliteratuur kunnen maken.

Het promotiemateriaal

Jullie hebben al heel wat bestellingen van promotiematerialen in de webshop geplaatst. Zoals aangekondigd zal de levering gebeuren vanaf half juni. Deze week gaat ook het beloofde promopakket op de post naar iedereen die het afgelopen jaar een werking had. Hou jullie brievenbus in de gaten!
Intussen is ook heel wat beeldmateriaal online beschikbaar: het logo, de affiche, Facebook-banners én nu ook een sjabloon voor een flyer in A4 en A3.
Ook de werkmodellen blijven raadpleegbaar. Op het publieke deel  staan die van de afgelopen leesjaren zodat ook geïnteresseerde leerkrachten hier de weg naar vinden. Je vindt ze telkens bij de boeken op de archiefpagina (tot en met 2018-2019, wordt verder aangevuld). Die van het lopende leesjaar zijn enkel zichtbaar voor wie een account heeft op de site. 

Maak kennis met de illustrator van de Leesjury!

Uiteraard kon in onze interviewreeks 'In het atelier' op de site van Iedereen Leest een bezoek aan de illustrator van de nieuwe huisstijl niet ontbreken. Ontdek in het interview waarom voor Sam Vanbelle inclusiviteit en kleur vaste waarden zijn! 


 
Oproep: accounts activeren en werking toevoegen
 
Iedereen die vroeger een KJV-groep coördineerde, zou een e-mail gekregen moeten hebben om een account te activeren. Helaas geraakten heel wat mails niet voorbij de spamfilters. Als je dus nog geen uitnodiging hiervoor kreeg, stuur dan een mailtje naar 
deleesjury@iedereenleest.be of meld je dan aan via dit formulier. Verder is het ook belangrijk om je werking toe te voegen aan je account, zodat die zichtbaar wordt op deze kaart voor geïnteresseerde kinderen en jongeren. De kaart is nu al mooi gevuld, maar er ontbreken nog heel wat groepen. Je werking toevoegen kan via de knop 'Jouw werking' in het dropdownmenu rechtsboven onder 'Welkom'. 
Facebook
Website
Instagram
De Leesjury is de grootste en leukste leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. De Leesjury is een initiatief van Iedereen Leest. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen. 

Wil je je uitschrijven voor deze nieuwsbrief of je intstellen wijzigen? Dat doe je in enkele klikken.
Wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.

Wil je anderen warm maken voor de Leesjury-community? Stuur deze nieuwsbrief gerust naar hen door!