Copy
NIEUWSBRIEF 26 augustus 2021
Beste coördinator, beste begeleider,

Het einde van de zomervakantie nadert, dus het programma en de inschrijvingen voor de digitale startdagen staan online én er wordt heel hard gewerkt om de inspiratiefiches (de nieuwe naam voor de werkmodellen) zo snel mogelijk ter beschikking te stellen voor jullie. Intussen zijn ook de leesdagboeken al even bestelbaar in de webshop. De eerste honderd bestellingen zijn al de deur uit, onze besteldienst draait op volle toeren! 

Schrijf je nu in voor de digitale startdagen

De startdagen voor de begeleiders en coördinatoren gaan zoals aangekondigd opnieuw digitaal door. Het programma ligt vast: deelnemers kunnen op verschillende momenten tussen donderdagen 16 en 23 september digitaal inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen. Ook de data voor de intervisie doorheen het leesjaar zijn bekend. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht! Hieronder vind je een overzicht van het programma en de data, uitgebreide info staat op de site. 

De nieuwe leesdagboeken

Bij een nieuwe naam en een nieuwe website horen natuurlijk ook nieuwe leesdagboeken. Die dagboeken zetten de gedachten van je juryleden in gang en bieden veel ruimte om hun mening over de boeken te noteren. Zo weten ze weer precies wat ze van de boeken vonden wanneer het tijd is om te stemmen.
Er is een aangepast leesdagboek voor elke leeftijdsgroep, maar alle leesdagboeken zijn volgens hetzelfde principe gemaakt: allemaal helpen ze de juryleden nadenken over wat ze gelezen hebben, reiken ze woorden aan, en bieden ze veel ruimte voor hun eigen gedachten en ideeën. Eén leesdagboek gaat twee jaar mee. 
Verplicht zijn ze niet, maar – eerlijk is eerlijk – eigenlijk zijn ze gewoon te leuk om te laten liggen. Op de site kan je het ontwerp zien en vind je inspiratie hoe je de leesdagboeken ook in je leesgroep kan inzetten!

Bestel ze nu via de webshop! Een pakket van 5 stuks kost 12 euro (incl. BTW en verzending). 

Leesjury-titels in cloudLibrary

Iedereen Leest heeft een samenwerking opgezet met Cultuurconnect rond de e-boeken en de Leesjury. In september hoopt Cultuurconnect een deel van de nieuwe Leesjury-titels ook als e-boek aan te bieden. Momenteel lopen de onderhandelingen met de uitgevers nog volop. Waarschijnlijk wordt een beperkt deel van de titels opgenomen in de e-boekencollectie op cloudLibrary. Meer info volgt.

Deze twee Leesjury-titels vind je nu al op cloudLibrary:
  • 'De juwelendief' van M.G. Leonard en Sam Sedgman (Groep 4)
  • 'Kindertijd' van Tove Ditlevsen (Groep 7)

Werkmodellen worden inspiratiefiches

Achter de schermen wordt druk gewerkt om jullie opnieuw veel inspiratie aan te reiken om met de boeken aan de slag te gaan in de leesgroepen. We vonden het tijd voor een nieuwe term en dat is geworden: inspiratiefiches! Uiteraard worden ook die vormgegeven in de nieuwe huisstijl. We hopen snel de eerste lading op de site beschikbaar te stellen, dus hou de startpagina voor begeleiders en coördinatoren zeker in de gaten. We volgden hierbij de suggestie van onze klankbordgroep om de inspiratiefiches van het lopende jaar enkel beschikbaar te stellen bij de boekenpagina's voor wie aangemeld is op de site, zodat juryleden bijv. de activiteiten niet al een keer in de klas gedaan hebben en het zo exclusief voor de Leesjury blijft. We voorzien ook de optie om zelf voorbereidingen, ideeën en suggesties toe te voegen.
Inspiratiefiches van de afgelopen leesjaren staan wel nog steeds ter beschikking op deze pagina
 
Op de Leesjury-site
 
Veel succes met de opstart van het komende leesjaar. Hopelijk tot ziens op één of meer van de webinars!
 
Griet

 
Facebook
Website
Instagram
De Leesjury is de grootste en leukste leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. De Leesjury is een initiatief van Iedereen Leest. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door Literatuur Vlaanderen. 

Wil je je uitschrijven voor deze nieuwsbrief of je intstellen wijzigen? Dat doe je in enkele klikken.
Wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.

Wil je anderen warm maken voor de Leesjury-community? Stuur deze nieuwsbrief gerust naar hen door!