Copy
KJV | De winnaars
Is deze mail onleesbaar? Klik hier.
Beste coördinator,

De stemmen zijn geteld, de winnaars bekend! En we hebben zeer goed nieuws te melden: de KJV is het afgelopen jaar sterk gegroeid. Voor het eerst werd de kaap van 10.000 juryleden genomen: maar liefst 11.303 kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar lazen en stemden het afgelopen jaar mee. Deze boeken waren hun favorieten:

GROEP 1 (4-6 jaar)
De wolf komt echt niet    
Myriam Ouyessad, Ronan Badel (ill.), J.H. Gever (vert.) (Gottmer) 

GROEP 2 (6-8 jaar)
Mag je haaien aaien?    
Katrijn De Wit, Inge Rylant (ill.), Laura Bergans (vormgeving) (Pelckmans)

GROEP 3 (8-10 jaar)
De keukenprins van Mocano V: Circus op stelten    
Mathilda Masters, Georgien Overwater (ill.) (Lannoo)

GROEP 4 (10-12 jaar)
De Veger    
Jonathan Auxier, Esther Ottens (vert.) (Billy Bones)

GROEP 5 (12-14 jaar)
In mijn hoofd    
Sharon M. Draper, Merel Leene (vert.) (Blossom Books)

GROEP 6 (14-16 jaar)
Jinxed    
Amy McCulloch, Angelique Verheijen (vert.) (HarperCollins)

Proficiat aan alle auteurs, illustratoren en vertalers!
Affiche winnaars 
Je vindt de top 3 per leeftijd terug op deze affiche. Omdat we heel snel gaan overschakelen naar de nieuwe huisstijl met bijhorende nieuwe naam, is de affiche dit jaar uitzonderlijk enkel via download beschikbaar. Print ze uit en hang ze op! 
Filmpjes en foto's prijsuitreiking
De prijzen werden door de juryleden zelf (coronaproof) uitgereikt in de bib van Leuven, onder begeleiding van gastheer Tom De Cock. In deze filmpjes maken de juryleden per leeftijdsgroep de top 3 bekend. Je vindt ze ook op Facebookpagina van de begeleiders. Gebruik ze om je KJV-leden en begeleiders in te lichten of deel ze via jullie kanalen!
Leesjaar met corona
Ook dit jaar werd het leesjaar van KJV gehinderd door corona. Heel veel KJV-groepen konden daardoor niet elke keer fysiek samenkomen, maar gelukkig hebben velen onder jullie niet stilgezeten en allerlei online alternatieven op poten gezet, geweldige opdrachten verzonnen of verrassingspakketten geleverd bij de juryleden thuis. De slotbijeenkomsten met auteursontmoetingen kregen ook dit jaar veelal een digitale variant. Iedereen Leest organiseerde voor het eerst ook zelf digitale ontmoetingen met de genomineerde auteurs en illustratoren. We waren verheugd dat er zoveel juryleden deelnamen! Het grote Kinder- en Jeugdjuryfeest, dat we dit jaar zouden organiseren voor de 40ste verjaardag, wordt noodgedwongen een jaartje uitgesteld.
Wel heeft corona dit jaar géén effect gehad op de stemmen: ondanks de moeilijke omstandigheden, stemden er dit jaar 11.303 juryleden mee. Dat zijn er 3937 meer dan vorig jaar. De KJV zit dus in de lift! Kijk alle cijfers nog eens na in deze infographic.
Nieuwe lijsten en make-over KJV
De nieuwe boekenlijsten zijn er op 11 mei. Vanaf dinsdag 18 mei zal de Kinder- en Jeugdjury onder een andere naam opereren, met bijhorende nieuwe huisstijl, gebruiksvriendelijke website en enkele kleine inhoudelijke wijzigingen.
Hou www.kjv.be in de gaten en gebruik alvast het huidige logo niet meer in jullie voorbereidingen voor volgend leesjaar!

Bedankt voor jullie engagement, ook in de coronatijden, en tot binnenkort!
Griet
Facebook
Twitter
Website
Geen KJV-nieuws meer ontvangen? Schrijf je hier uit.
(c) Michiel Devijver