Copy
Nieuws van Iedereen Leest | mei 2021
Mail onleesbaar? Klik hier.

Sterk gegroeide KJV heeft haar favorieten gekozen!

Dit zijn de winnaars...

De Kinder- en Jeugdjury heeft weer massaal gelezen en gestemd! Maar liefst 11.303 jonge juryleden gaven hun winnaars door, en dat is een absoluut record! Het doet ons deugd te zien dat de Kinder- en Jeugdjury in deze vreemde tijden toch meer lezers heeft weten te overtuigen. Dank aan alle KJV-afdelingen, begeleiders en coördinatoren!

Afgelopen weekend reikten de juryleden onder de deskundige begeleiding van gastheer Tom De Cock hun prijzen coronaproof uit in de bib van Leuven. Bekijk alle filmpjes hier! Proficiat aan alle winnaars! 

En er is nog KJV-nieuws: hier ontdek je welke boeken de juryleden in het leesjaar 2021-2022 zullen lezen!

Filmpje en foto's van de uitreiking

Nieuwe naam, nieuwe website én nieuwe look voor KJV

Save the date: dinsdag 18 mei

Spannende tijden, want achter de schermen werken we hard aan dé vernieuwing van de Kinder- en Jeugdjury. Na zoveel jaren was de KJV-stijl aan een update toe, en de 40ste verjaardag leek ons het ideale moment! Op dinsdag 18 mei lanceren we de nieuwe naam, de nieuwe website én de nieuwe look. Hou onze sociale media in de gaten...

Tweede editie 'Bestemming: bib!'

Er komt een tweede editie van de zomerleesactie 'Bestemming: bib'. Het concept blijft ongewijzigd, maar er komt een nieuwe versie van de reispas. Alle bibs kregen al de mogelijkheid om vooraf in te schrijven. Wil je als bib toch nog meedoen? Vul dan heel snel dit formulier in!

Vanaf volgende week vinden jullie alle praktische info én de nieuwe bestemmingen op www.iedereenleest.be.

Schrijf je in voor het Boekstart-webinar

Dinsdag 19 mei - 20u - gratis

Boeken voor de allerjongsten staan centraal in dit gratis Boekstart-webinar!

Wat lees ik voor aan een baby van 6 maanden? Welke boeken zijn leuk voor mijn éénjarige of met welke boeken kan een peuter eerste woordjes leren? We presenteren je een uitgebreid boekenaanbod en geven massa's tips mee. Een webinar voor iedereen - van ouder tot begeleider in de kinderopvang of bibmedewerker - die vroeg wil beginnen met voorleesplezier!

Het webinar start om 20u en duurt een klein uurtje. Deelnemen is gratis, inschrijven noodzakelijk. 
Schrijf je in voor het webinar

Boekstart-dag op zaterdag 22 mei


Op zaterdag 22 mei gooien de Boekstart-bibliotheken hun deuren open voor de allerkleinsten en hun gezin. Sommige bibs kiezen door corona voor een digitale activiteit, andere bibs gaan voor een veilig fysiek alternatief.
Check hier welke activiteiten er in jouw buurt zijn!

En verder...

Netwerk Lezen op School

Woensdag 2 juni - 13u30-16u

Op woensdag 2 juni organiseren CANON Cultuurcel en Iedereen Leest een nieuwe inspiratiedag voor het Netwerk Lezen op School, mét de bekendmaking van de Beste Boekenjuf of -meester 2021. Sieglinde Vanhaezebrouck van Poëziecentrum vertelt over werken met poëzie in de klas en er is een workshop met de heerlijk aanstekelijke Erik van Os. De Netwerk-dag gaat online door. Inschrijven kan nog tot en met 26 mei.
 

Jeugdboekenmaand 2022 rond 'Helden & schurken'

De 51ste editie van Jeugdboekenmaand vindt plaats van 1 tot 31 maart 2022. Ook het thema is nu bekend! De hele maand zal in het teken staan van 'Helden & schurken'! Dat worden toffe boekentips! Meer info volgt uiteraard nog, maar brainstorm er gerust al op los.
 

>> Naar de site van Jeugdboekenmaand

Nieuw op www.iedereenleest.be

De leeswereld van Paul Verhaeghe

'Zonder bibliotheek in de buurt was ik nooit hoogleraar geworden', stelt Paul Verhaeghe onomwonden. 'Cultuur was in ons dorp weinig meer dan de fanfare. Mijn ouders vonden boeken alleen maar geldverspilling. Lezen was voor niks nodig.' Hij trok naar de bib en een nieuwe wereld ging open.
 

In het atelier van Yoeri Slegers

Illustrator Yoeri Slegers combineert kinderboeken maken met tekenles geven en is een vat vol energie. 'In alles wat ik doe, ben ik onstuitbaar. Ook daarom noemt mijn uitgever me al lachend 'een probleemgeval'.'

Een dag in het leven van... CEO Stijn Baeckens

Stijn Baeckens is CEO van uitgeverij Baeckens. Dat betekent dat hij regelmatig moeilijke keuzes moet maken. 'De cijfers moeten kloppen. Een uitgeverij is immers een commercieel bedrijf. Het is niet altijd fijn als ik nee moeten zeggen tegen een inhoudelijk sterk project maar onze uitgevers begrijpen dat.'
Website
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Foto's: (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen. Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit. Je kan ook altijd je gegevens wijzigen.
Onze privacy-verklaring lees je hier.