Copy
Nieuws van Iedereen Leest | augustus 2021
Mail onleesbaar? Klik hier.

Bestel nu je Voorleesweek-affiche!

De nieuwe affiches van Voorleesweek zijn er! Je kan ze nu bestellen via de webshop van Iedereen Leest. Eén affiche kost 2,75 euro, een pakket van vijf heb je al voor 4,5 euro. Prijzen inclusief BTW en verzending.

EXTRA - Aangezien we bij Iedereen Leest onze stock opruimen, krijg je er - zolang de voorraad strekt - gratis een setje postkaartjes van een vroegere Voorleesweek-campagne bij. 

Gratis affiche
In de loop van september krijgen alle basisscholen twee affiches gratis toegestuurd, via een zending van CANON Cultuurcel. In oktober krijgen ook kinderdagverblijven en bibs een exemplaar.

Digitale promotiematerialen
Digitale promotiematerialen zoals een logo, affichebeeld, een Facebook-banner en een sjabloon voor een folder, vind je nu online. Heb je iets specifieks nodig voor je communicatie? Neem dan even contact op met tine.kuypers@iedereenleest.be.

Boekentips
Vanaf 31 augustus vind je alle nieuwe boekentips op www.voorleesweek.be! Ze zullen ook beschikbaar zijn als downloadbare pdf's en als lijsten in de bibcatalogus. Nog héél even geduld!

Doe je mee?
Vanaf eind september zal je via de site kunnen aangeven dat je mee de uitdaging aangaat om tijdens de Voorleesweek elke dag een kwartier voor te lezen. Want dagelijks voorlezen maakt écht een verschil. Wie meedoet, maakt kans op mooie boekenpakketten!

Voorleesmomenten tijdens Cultuurweekend in Antwerpen

Museum Plantin-Moretus - Antwerpen
Zaterdag 28 en zondag 29 augustus - telkens tussen 14 en 16u

Dit weekend vindt het eerste Cultuurweekend plaats in Antwerpen. Iedereen Leest organiseert er gratis voorleesmomenten voor kinderen in het Museum Plantin-Moretus, dat bovendien gratis te bezoeken is. 

Stap in de voetsporen van koopman en schrijver Ludovico Guicciardini en kom luisteren naar de mooiste verhalen over reizen en het ontdekken van nieuwe plaatsen.

De voorleessessies vinden plaats op zaterdag en zondag in zaal 8 van het museum, te bereiken via de tuin. Inschrijven is niet nodig!

  • van 14 tot 14.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar
  • van 14.45 tot 15.15 uur voor kinderen van 7 tot 9 jaar
  • van 15.30 tot 16 uur voor kinderen van 4 tot 6 jaar
Hier vind je alle praktische info.
Meer activiteiten voor woordenliefhebbers

Laatste week 'Bestemming: bib!'

De zomerleesactie 'Bestemming: bib!' loopt op haar laatste benen. Wie nog een volle reispas heeft, kan die tot en met 5 september indienen in een van de meer dan 160 deelnemende bibs. Nadien worden alle reispassen verzameld bij Iedereen Leest en kiezen wij er eind september een heleboel winnaars uit! (Noot voor de bibs: reispassen graag opsturen VOOR 26/9.)

Hoe de actie liep in de bibs? Daar waren we best nieuwsgierig naar! Dus trokken we naar de bibs van Merksem, Bornem, Beringen, Geel, Melle en Oudergem voor een inspirerend verslag.
Bestemming: bib in Merksem, Bornem en Beringen
Bestemming: bib in Geel, Melle en Oudergem

En verder...

De nieuwe Leesjury-leesdagboeken zijn er!


En wat zijn ze mooi! Illustrator Sam Vanbelle en vormgever Kris Demey hebben er prachtige hebbedingen van gemaakt, die de Leesjuryleden helpen om hun gedachten over het gelezen boek in gang te zetten en hun mening vorm te geven. De schriftjes vliegen hier al de deur uit, dus bestel jouw exemplaar nu! Inschrijven voor De Leesjury kan uiteraard ook nog altijd. Check www.deleesjury.be om te bekijken of er een leesgroep in je buurt is of om je te registreren als internetjurylid.
 

Mark Borgions maakt de nieuwe affiche van Jeugdboekenmaand

Dat Jeugdboekenmaand 2022 rond 'Helden & schurken' zal draaien, maakten we al veel eerder bekend. Illustrator Mark Borgions - o.a. bekend van zijn werk voor de luisterboeken van Het Geluidshuis - werkt as we speak het campagnebeeld af, dus dat maken we heel snel bekend  Hou onze sociale media in de gaten!

>> Naar jeugdboekenmaand.be

Nieuw op www.iedereenleest.be

De leeswereld van Imane Karroumi

Studente filosofie Imane Karroumi leidt aan een obsessies-compulsieve persoonlijkheidsstoornis. 'Ik wil ontzettend graag lezen, maar mijn hoofd laat dat niet toe. Lezen is voor mij helaas als een verjaardagstaart die je enkel mag opeten als het jouw verjaardag is.'
 

De vijf van Marita De Sterck

Tot in het putteke van haar ziel wil Marita De Sterck geraakt worden wanneer ze leest. 'De boeken die in mijn leven een rol blijven spelen, doen mentaal en emotioneel iets in mij bougeren. De allerbeste brengen me zelfs compleet van mijn melk. Zo heb ik het graag.'

In het atelier van Jan Van Lierde

'Á la tête du texte kies ik elke keer een stijl die er naar mijn aanvoelen bij past: nu eens cartoonesk, dan weer met veel zorg voor de penseeltoets. Het is mijn achtergrond als animatiefilmer die fel doorwerkt, denk ik.' Illustrator Jan Van Lierde houdt van experimenteren én bijleren. 
Website
Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Foto's: (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

Iedereen Leest
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
t 03 204 10 00

Iedereen Leest houdt zich eraan om alle persoonlijke gegevens met de grootste zorg te bewaren en te behandelen. Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit. Je kan ook altijd je gegevens wijzigen.
Onze privacy-verklaring lees je hier.