Copy

Succes! Huren van sociale huurwoningen worden bevroren

          

9-2-2021

Een voorstel van de SP is vandaag aangenomen om de huren van mensen die in een sociale huurwoning wonen te bevriezen. SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen: 'Dit is goed nieuws voor heel veel huurders. Met huurders voeren we al tijden door het hele land actie. Al drie keer eerder werd een SP voorstel om de huren te bevriezen in de Eerste Kamer aangenomen. Minister Ollongren weigerde dit uit te voeren. Maar nu de Tweede Kamer ook stelt dat de huren bevroren moeten worden, moet ze dit uitvoeren.' Het aannemen van dit voorstel betekent dat de huurverhoging op 1 juli voor sociale huurwoningen niet doorgaat.

Voor de SP is het slechts een eerste stap. 'Voor veel huurders is de huur veel te hoog. Huurbevriezing is dus slechts een begin. De huren moeten natuurlijk omlaag', aldus Lilian Marijnissen. Daarnaast moeten niet alleen de huren van mensen in een sociale huurwoning omlaag, maar de huur van álle huurders in Nederland. Dus ook van huurders in de vrije sector.

In tien jaar Rutte zijn de huren voor sociale huurders met 26% gestegen. Vorig jaar, midden in de coronacrisis, werd de grootste huurstijging in zes jaar tijd doorgevoerd. Ondertussen hebben veel huurders moeite om rond te komen. Daarom voert de SP al ruim een jaar samen met huurders actie. Onder de leus ‘0 is genoeg’ organiseerde de SP een online demonstratie in Den Haag waar duizenden huurders uit het hele land aan deelnamen.

Meedoen met de SP


We hebben jou nodig om deze actie en alle andere acties en buurtinitiatieven die we organiseren mogelijk te maken. Steun ons en wordt lid van de SP. Dat kan al voor 5 euro per kwartaal, daarvoor ontvang je iedere maand ons magazine en steun je onze acties en buurtinitiatieven.
 
Ik word lid
Facebook
Twitter
Link
Website
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je de petitie tegen de huurverhoging van de SP ondersteunt en je je contactgegevens hebt achtergelaten.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
 unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SP Gouda · reigerstraat 5 · Gouda, 2802EM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp