Copy

nieuwsbrief van de SP Gouda eo 

Maart 2021

Van de voorzitter

Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief zijn de verkiezingen hoogst waarschijnlijk (bijna) achter de rug. Natuurlijk willen we winnen, misschien is al bekend hoeveel zetels we gaan krijgen in de nieuwe Tweede Kamer.  Of we verkiezingswinst boeken is op het moment dat ik dit schrijf nog niet te zeggen.
Maar wat hebben we tijdens deze campagne weer ervaren hoeveel leden een actieve bijdrage hebben geleverd aan de campagne. Ook dat is winst. Onze leden hebben geholpen met folderen, kranten verspreiden, plakken en bellen. Ook organiseerden we een online lezing van Jasper van Dijk over het minimumloon. We hebben hele leuke en zinvolle contacten met leden gehad en 11 nieuwe leden hebben zich in deze campagne als lid aangemeld. Zelfs in een lockdown, die ons natuurlijk ook erg beperkte, hebben we er een hele mooie campagne van gemaakt. Veel dank aan iedereen.

Boris Stil - voorzitter SP Gouda

Actie met SP beamer


Op maandag 8 maart hebben we bij het Plesmanplein met een beamer op een gebouw geprojecteerd om aandacht te vragen voor de zorg en de verkiezingen.

 

volgende stap: een meldpunt voor huurders in de vrije sector


De SP motie tot bevriezing van de huren in de sociale sector is door de Tweede Kamer aangenomen en wordt uitgevoerd! Dit fantastische SP succes is bereikt na lange strijd en veel lokale acties, ook in onze afdeling.

Maar we zijn er nog lang niet. De SP wil niet alleen de huurbevriezing voor de sociale huur woningen maar voor alle woningen en huurverlaging  voor alle woningen. In Gouda hebben wij gelijk een stap in die richting gezet. De bewonersgroep Jumelagebuurt, waarmee wij al langere tijd contact hebben, is ontevreden en boos over de torenhoge huren van 1000 tot 1200 euro en de forse stijgingen voor hun vrije sector woningen. Het gaat om 96 woningen met gezinnen met kleine kinderen, zzp ers en gepensioneerden, kortom veel mensen met midden inkomens. Overleg met de oude eigenaar heeft niets opgeleverd. Zijn stelling is “Ik investeer in stenen, niet in mensen”.
 
Actieve bewoners laten het er niet bij zitten; zij hebben een petitie tot bevriezing van de huur opgesteld die door 85 medestanders is ondertekend. In een kleine, corona proof betoging zijn op 5 maart de petities aangeboden aan de voorzitter van de bewonerscommissie met het dringend verzoek om, gesteund door de petities, de nieuwe eigenaar te overtuigen van de noodzaak van huurbevriezing.
 
Onze afdeling steunt de Jumelagebuurt van harte en werkt samen met de bewoners om hun actie te verbreden naar meer bewonersgroepen.  Wij starten daarom op onze website een
MELDPUNT VOOR HUURDERS IN DE VRIJE SECTOR.

Agenda
 
Volg nieuws van de SP Gouda
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2021 SP Gouda, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp