Copy

0% is genoeg - stop de huurverhoging

          

28-07-2020

Terugblik

Op 1 juli zijn de huren, ondanks de Coronacrisis, toch gewoon verhoogd. Minister Ollngren (D66) die over wonen gaat, toonde zich niet bereid om de huren te bevriezen. Zij weigerde te luisteren naar de tienduizenden huurders die haar hierom samen met de SP gevraagd hebben. 

In Gouda boekten bewoners wel succes. Door het protest van bewoners van de Talmanstraat, Idenburgstraat, Graaf Adolfstraat en Graaf Hendrikstraat in Gouda Noord stelde verhuurder Ally Properties die huurverhoging naar beneden bij. Ook de actie van bewoners van de Wilde Wingerdlaan en de Bosranklaan boekte resultaat. Daar stelde verhuurder Nationaal Grondbezit de verhoging ook naar beneden bij.

Helaas legden de grote corporaties in Gouda Mozaïek Wonen en Woonpartners en diverse andere verhuurders de protesten van huurders naast zich neer.

De SP legt zich niet neer bij de huurverhoging. Zo worden er in de aanloop naar prinsjesdag actieplannen gemaakt. Via de website Stop de huurverhoging kun je aangeven op de hoogte willen blijven.

We wensen je alle goeds!

Kom je niet in aanmerking voor maatwerk van je verhuurder? Laat het ons weten!

De regering heeft beloofd dat iedereen die vanwege inkomensdaling problemen heeft om de huur te betalen een maatwerk oplossing krijgt van de verhuurder. Via een bewoner krijgen wij signalen dat de verhuurder vraagt om een inkomensverklaring van de belastingdienst van 2020 om in aanmerking te komen voor huurverlaging of huurbevriezing. Dit terwijl deze inkomensverklaring van 2020 pas vanaf april 2021 beschikbaar is via de belastingdienst.

Heb jij ook problemen met je verhuurder om in aanmerking te komen voor maatwerk door een inkomensdaling? Laat het ons weten, dan ondernemen we samen actie.

Mail ons op gouda@sp.nl
 

Meedoen met de SP


We hebben jou nodig om deze actie en alle andere acties en buurtinitiatieven die we organiseren mogelijk te maken. Steun ons en wordt lid van de SP. Dat kan al voor 5 euro per kwartaal, daarvoor ontvang je iedere maand ons magazine en steun je onze acties en buurtinitiatieven.
 
Ik word lid
Facebook
Twitter
Link
Website
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je de petitie tegen de huurverhoging van de SP ondersteunt en je je contactgegevens hebt achtergelaten.

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
 unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SP Gouda · reigerstraat 5 · Gouda, 2802EM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp