Copy
jaargang 10, editie 3
View this email in your browser
Tumultueuze zomer 2019

Na de droge zomer van 2018 verlangden we naar voldoende neerslag. Maar de regen bleef uit. De natuur laat zich niet dwingen. Al in juni was de eerste hittegolf en de tweede volgde eind juli. Naast de droogte kregen we te maken met een veldmuizenplaag. Na de oogst van de eerste snede bleek de opbrengst half zo groot als andere jaren. Tja. Er zijn vette en magere jaren.
De meeste percelen in de Ruterpolder zijn onder water gezet in een poging de muizen te bestrijden. Dit leverde, naast voedsel voor de meeuwen en ooievaars, ook oases op voor weidevogels, zoals kemphanen, watersnippen en grutto's, die je normaal gesproken in die periode hier nauwelijks aantreft. Schitterend!
Op dit moment oogt de polder weer groen. De veerkracht van de natuur is ongekend!
Je kunt je haast niet meer voorstellen hoe dor en kaal het er van de zomer bijlag. Muizen zijn er nog wel. Laten we hopen op een strenge winter.
Foto's: juni (bloemenstrook) en juli (dor land onder water)
Vleesverkoop op donderdag 28 november

Donderdag 28 november is de laatste vleesverkoop van dit jaar. Tussen 15.00 en 18.00 uur ben je van harte uitgenodigd in de stal voor vlees en chocolademelk.
Naast het standaardpakket van ± 5 kg (€ 67,-) kun je ook je eigen pakket samenstellen en bestellen.
Er is keuze uit: haasbiefstuk (€ 45,-/kg), kogelbiefstuk (€ 33,-/kg), Hollandse biefstuk (€ 19,90/kg), bieflappen, dikke lende of rollade (€ 15,90/kg), runderlappen, riblappen, sucadelappen, vinkenlappen, soepvlees of hacheevlees (€14,90/kg), hamburgers of verse worst (€ 11,90/kg), ongekruid gehakt (€ 10,50/kg), ossenstaart en runderwang (€ 11,50/kg), runderlever (€ 5,50/kg), rundertong (€ 9,90/kg) en rundervinken (€ 1,70 per stuk).

Bestellingen kunnen tot dinsdagavond 19 november 22.00 uur per mail worden doorgegeven. Wil je duidelijk aangeven hoeveel je van welke vleessoort wenst.
Betaal je liever per bank dan contant. Het rekeningnummer is NL 59 RABO 03720 70914 ten name van Rispens State. De volgende verkoop staat eind februari gepland.
 
Dekstier voor 2020

Voor het dekseizoen van 2020 zoekt Rispens State een passende Fries Roodbonte dekstier. Het is de bedoeling dat deze stier eind juni bij de koppel in het land komt om voor nageslacht te zorgen. Wie helpt ons tegen die tijd aan vers bloed? Neem contact op via de mail.
Onze sterke koeien hebben het weideseizoen goed doorstaan en staan sinds ruim een week weer dag en nacht op stal.
Rispens State: Fokbedrijf voor Fries Roodbont vee

info@friesroodbont.nl

Klik hier om je af te melden.

stuur door naar een vriend


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rispens State B.V. · Uilenburg 56 · IJlst, Fr 8651EL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp